Societat

CiU de Barcelona proposa instal·lar senyals per potenciar comportaments ètics

Civisme

La regidora de CiU adscrita a Ciutat Vella, Mercè Homs, ha explicat que aquesta iniciativa, que CiU defensarà en la pròxima Comissió de Seguretat i Mobilitat, cerca donar més eines a la Guàrdia Urbana i l'Ajuntament per informar que determinades accions incompleixen les ordenances municipals i estan castigades amb multes que poden arribar als 1.500 euros.

Homs ha explicat que l'estiu passat no es va percebre "cap millora" sobre els nivells de civisme al centre de la ciutat, "tot i que el districte de Ciutat Vella havia presentat en el mes de juny un document de mesures de govern per combatre" l'incivisme. CiU considera que "pràcticament en tots" els districtes de la ciutat hi ha situacions de "degradació cívica".

La proposta que ara defensa CiU argumenta que el consum d'alcohol i de substàncies tòxiques, l'acumulació de brutícia, la pernoctació diürna de grups de passavolants, o les acrobàcies amb bicicleta "són habituals", tot i que estan tipificades a l'ordenança de civisme i impliquen, segons el cas, sancions de fins a 1.500 euros.

Aquests nous senyals servirien per "donar eines a la Guàrdia Urbana per poder aplicar amb criteri l'ordenança de civisme i convivència". Ha afegit que "per molt que sigui de sentit comú, encara hi ha senyals que ens indiquen que està prohibit fumar o fer servir el telèfon mòbil en edificis públics i privats". Per això, considera que simplement "ara es tracta de posar-ne al carrer i fent referència a les conductes incíviques".

El grup municipal de CiU confia que la proposta tiri endavant amb el recolzament de tots els grups. Homs ha exposat que "no ens podem permetre que propostes innovadores que presenta el nostre grup es perdin" i ha afegit que "si les mesures d’actuació normativa no van acompanyades d'iniciatives innovadores d'aplicació de les ordenances, és molt difícil que l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana siguin capaces de recuperar l'autoritat a la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.