Societat

Mostres d'incivisme clàssic i reincident

La notícia del lector

Bach se suma a l’incivisme, seguint el camí marcat l’any passat per Vivaldi, Mozart i Txaikovski, que ja són experts a vulnerar l’ordenança de convivència ciutadana– i a fer-ho en nom de l’Ajuntament de Barcelona. Com ja va passar l’any passat per aquestes dates, el centre de la ciutat ha tornat a aparèixer aquests dies ple dels cartells que anuncien el concert que l’orquestra de cambra de la Nova Filharmònica de Colònia va oferir ahir a l’església de Sant Felip Neri. Uns cartells que encara avui es poden veure enganxats a tota mena de parets, aparadors i tanques; fent cas omís a l’ordenança, que prohibeix fixar-los fora de les àrees habilitades per a aquest efecte, i que preveu per a aquestes infraccions sancions d’entre 120 i 750 euros.
L’única diferència respecte a l’any passat és que aquest cop Txaikovski cedeix el seu lloc a Bach; la resta continua igual. Els cartells tornen a portar el logotip de l’Ajuntament, tot i que ni el districte de Ciutat Vella ni l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) tenen constància d’haver participat en l’organització de l’acte. A més, tal com ja va denunciar La notícia del lector l’hivern passat, continua sense haver-hi notícia de sancions per l’incompliment de l’ordenança. Encara que torni a ser utilitzant el nom de la Casa Gran.

El prepòsit de l’església de Sant Felip Neri, Josep Llunell, on va tenir lloc el concert, reitera, com ja va fer el 2007, que va cedir el local directament a l’orquestra i que no va relacionar-se en cap moment amb l’Ajuntament, que, de fet, no té res a veure amb la celebració del concert.

Innocència municipal
En aquest sentit, una portaveu de la Nova Filharmònica de Colònia, consultada per l’AVUI va aclarir que el consistori no juga cap rol en l’enganxada d’aquests cartells i que si hi apareix el seu nom és perquè entenen que els facilita la possibilitat d’actuar a la ciutat de Barcelona.

Aquesta mateixa portaveu va assegurar, a més, que des de l’organització no tenien constància d’haver enganxat els cartells fora de les zones habilitades, però que entonaven el mea culpa i ho farien saber a les persones contractades per a aquesta funció en vistes a futures edicions d’aquest concert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.