Societat

Empresonen l'últim detingut per l'assalt al xalet dels Tous

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Manresa, Míiam Sala Boixader, ha ordenat aquest divendres a la tarda presó sense fiança per a Aksim Blaku, de 40 anys, que va ser detingut dimecres a Castelldefels per haver participat, presumptament, en l'assalt a la casa de la família Tous.

La jutgessa ha dictat presó per associació il·lícita i temptativa de robatori. Tant el fiscal del cas com l'acusació particular havien sol·licitat presó per al detingut. L'advocat defensor, Luis Andrés, considera que no hi ha suficients proves per ordenar presó pel seu client.

La detenció d'Aksim Blaku està relacionada amb l'assalt a la casa de la família Tous, el passat mes de desembre de 2006, a la urbanització Pineda de Bages, de Sant Fruitós de Bages. En aquell cas hi van intervenir, segons les investigacions policials, 14 membres d'una banda organitzada de ciutadans albanokosovars, tres dels quals encara no han pogut ser identificats.

L'intent de robatori va acabar amb els trets del cap de seguretat de la família gendre dels joiers, Lluís Corominas, a conseqüència dels quals va morir un dels presumptes lladres, que esperava els seus còmplices en un cotxe aparcat a cent metres de la casa.

Segons els Mossos d'Esquadra, l'home arrestat aquesta setmana va ser un dels dos kosovars que va accedir a l'interior de la finca i que va ser enregistrat per les càmeres de seguretat instal·lades al jardí. La detenció d'aquest ciutadà kosovar arriba quan la fase d'instrucció del cas Tous ja havia entrat en la seva recta final i el cas havia de ser traslladat a l'Audiència de Barcelona. Es dóna el cas que Aksim Blaku té altres antecedents policials per fets similars que s'han produït a Barcelona, Alacant i Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS