Societat

Els alumnes dels Maristes de Girona passen la revisió per saber si estan contaminats

Ascó

Els quaranta alumnes d'ESO i els tres professors de l'escola Maristes de Girona que van visitar la central nuclear d'Ascó el 4 d'abril passen aquest dimarts una revisió radiològica per saber si s'han vist afectats per la fuga radioactiva que hi va haver a la planta el novembre passat.
Aquesta mesura es va prendre després que els pares dels alumnes demanessin que les revisions les fes un organisme exterior a la central d'Ascó.

La direcció del centre va enviar una circular als pares dels alumnes per mantenir-los informats que una inspectora seguirà les revisions "preventives" que s'estan fent des de primera hora del matí. L'empresa encarregada de la unitat mòbil (Tecnatom) és l'única de l'Estat que es dedica a fer aquest tipus de controls.

Es tracta d'una prova de dos minuts de durada. A cada alumne li col·locaran 24 detectors de radioactivitat per tot el cos per saber si està contaminat o no.

Cap necessitat
Fons del Consell de Seguretat Nuclear han remarcat que els joves no tenen "cap necessitat" de passar els controls, ja que no van estar en cap zona de risc.

El cas d'aquesta escola de Girona es va saber després que Greenpeace denunciés que al novembre de l'any passat la central va patir una fuita de material radioactiu en àrees exteriors a la planta.

El director dels Maristes, Robert Serra, va explicar la setmana passada que van saber que hi havia hagut una fuita radioactiva perquè ho van veure publicat a la premsa i va criticar la direcció d'Ascó per deixar que els seus alumnes visitessin una part de la central pels riscos que pogués haver-hi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.