Societat

Els escolars del col·legi Maristes de Girona que van visitar la central nuclear d'Ascó seran sotmesos a revisió

Greenpeace considera una "greu negligència" no haver suspés les visites escolars

El col·legi Maristes de Girona s'ha posat en contacte amb els responsables de la central nuclear d'Ascó per demanar que el grup de quaranta-quatre alumnes que va visitar la central el passat 4 d'abril passi una revisió. La visita escolar, en la que van participar alumnes de quart d'ESO i tres professors, va tenir lloc un dia abans que Greenpeace denunciés que el mes de novembre passat la central va patir l'abocament de material radioactiu en àrees exteriors de la nuclear.

Des de la central nuclear d'Ascó s'ha acceptat fer una revisió als escolars tot i que s'ha descartat que cap d'ells hagués entrat en cap zona de risc. Tot i que encara està per determinar si les revisions es faran a Girona o bé a Ascó, aquestes formaran part de la campanya de mesuraments de radioactivitat que s'està duent a terme a totes aquelles persones que han passat per la central d'Ascó des del passat 28 de novembre i que afecte unes 800 persones, 579 de les quals ja s'han sotmès a la revisió sense que en cap d'elles s'hagi trobat indicis d'incorporació de material radioactiu. Els pares dels escolars no descarten emprendre altres mesures contra la central.

Cal tenir present que en un primer moment el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va classificar el succés de nivell 1 a l'escala internacional d'INES (Escala Internacional de Successos Nuclears), que arriba a 7 en cas d'accident greu, però posteriorment el va elevar a nivell 2 (incident) i va acceptar fer tot tipus de mesuraments a les persones potencialment afectades per l'abocament de material radioactiu.

Per la seva banda, el grup Ecologistes en Acció de Catalunya ha demanat a la Generalitat que augmenti les mesures de seguretat en les visites escolars a les centrals nuclears catalanes, al temps que Greenpeace ha considerat una "greu negligència" no haver anul·lat la visita d'estudiants i ha demanat la paralització de l'activitat de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA
SOCIETAT

Commemoraran l’arribada de La Canadenca al Pallars

TREMP
Tot Recordant

Jacqueline Kennedy, la primera dama més jove de la història dels Estats Units