Societat

La Xina es prepara per a 'HiPiHi', la versió oriental de 'Second Life'

Internet

El món virtual xinés HiPiHi, una versió oriental del popular Second Life, està a punt de sortir al mercat. Després de mig any en fase beta ja compta amb uns 30.000 usuaris i té l'objectiu de triomfar en un mercat de més de 170 milions d'internautes.
Dissenyat per Hui Xu, un conegut informàtic de 39 anys, el món virtual que presenta HiPiHi és molt semblant al de Second Life, tot i que amb un aspecte més xinès: temples budistes, dracs, feng shui, motius relacionats amb els Jocs Olímpics de Pequín del 2008 i altres aspectes que encara no s'han desvetllat, segons l'última edició de la revista That's Beijing.

L'univers HiPiHi haurà de respectar les llei xineses i la seva censura, fet que suposa que inclourà restriccions com, per exemple, a “expressions que facin malbé els interessos nacionals” de la Xina.

Malgrat la seva semblança amb Second Life, el seu creador ha assegurat que es tracta d'un projecte original, que va néixer el 2005 (abans del boom del món virtual de Linden Labs) i busca un públic diferent, sobretot a l'Àsia Oriental (malgrat també tingui en un futur versió en anglès).

Hui ha donat a entendre que el món virtual que ha creat serà més “harmoniós” i una mica menys capitalista que Second Life, tot i que encara no sap com funcionarà la seva economia, i que per exemple el mercat immobiliari l'autoregularan democràticament els seus habitants.

Second Life també té bona acollida a la Xina, i de fet l'habitant més ric és la xinesa Anshe Cheung, que en el món real s'anomena Ailin Graef i va néixer a Hubei.

Entre les novetats que promet HiPiHi es troben l'ús de telefonia mòbil virtual i el seu caràcter “per a tots els públics”.

Segons el seu creador, el desenvolupament del projecte ha costat gairebé 2 anys de feina i 3 milions de dòlars (2 milions d'euros). Multinacionals com Google o Intel ja s'han interessat pel projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.