Societat

El fiscal demana 15 anys de presó per a l'amo d'un altre local sorollós

La fiscalia demana 15 anys de presó i una multa de gairebé 65.000 euros per Gabriel A.F., propietari de la discoteca 242, de l'Eixample de Barcelona, pels delictes de contaminació acústica i de lesions. També demana quatre anys d'inhabilitació per l'acusat i una idemnització total de 30.000 euros per a tres veïns afectats. El fiscal considera que l'acusat tenia llicència exclusiva per a l'activitat de bar, i que el va transformar "il·legalment" en un after i va vulnerar els límits de decibels.

El fiscal explica que l'acusat va adquirir el local del carrer Girona com a bar el desembre de l'any 2006, i que va ser llavors quan el va transformar "il·legalment". En canvi, l'acusat ha negat en la seva declaració que fes cap reforma al local. Des de desembre del 2006 fins al juny del 2007, el soroll provocat per la música va generar un total de 32 denúncies per part dels veïns per contaminació acústica, presentades a la Guàrdia Urbana i a l'Ajuntament.

Arran d'aquests fets, la Guàrdia Urbana va fer una primera inspecció al local, en la qual es va detectar una activitat "il·legal" de discoteca, que es feia entre les 22 hores i les 3 hores de dijous a dissabte, i de 5 hores a 13 hores, de divendres a diumenge. També es va detectar que s'havia instal·lat "il·legalment" una pista de ball i sis altaveus sense cap tipus de limitador de soroll.

L'acusat, en canvi, assegura que el cap de llicències i inspeccions del districte de l'Eixample li va confirmar que amb la llicència que disposava podia obrir en horari de matinada. Segons l'acusat, únicament el van avisar que no podia instal·lar llums de discoteca i que no podia fer pagar entrada per accedir al local.

L'acusat també ha assegurat que, el juny del 2007, el local ja disposava de dos limitadors de soroll i que, davant les queixes i les inspeccions, va recórrer a l'empresa Audiosoft perquè ajustessin el limitadors de soroll. També ha explicat que va contractar un parell d'empreses de gestió ambiental que van efectuar fins a cinc estudis per avaluar el soroll i que van fer tres certificats.

Sigui com sigui, la policia judicial va comprovar la "greu contaminació" acústica que generava el local. En totes les proves sonomètriques que es van fer, es va detectar un nivell superior els 30 decibels que permet la llei en horari nocturn.

Davant les queixes dels veïns i les denuncies de la Guàrdia Urbana, l'Ajuntament va ordenar el cessament de l'activitat. L'acusat, però, va continuar amb el local obert perquè, segons ha explicat, hi havia hagut una mesura cautelar de suspensió de l'ordre per part del jutjat del contenciós. Finalment, però, el 7 de juny del 2007 es va precintar el local.

Tot i així, les inspeccions posteriors que es van realitzar entre gener i febrer del 2008 van detectar que el local continuava vulnerant els límits de decibels permesos per la llei.

A més dels 15 anys de presó, el fiscal també demana 10.000 euros d'indemnització per tres veïns afectats pel soroll, en total 30.000 euros. Segons un dictamen pericial, aquests veïns han patit insomni, estrés, depressió i ansietat.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Activistes ruixen amb pintura diversos megaiots

Barcelona
societat

Relleu generacional a les catifes de flors d’Arbúcies

arbúcies
societat

El Campionat del Món de Bèlit de Sant Narcís es manté viu vint anys després

girona
religió

Sant Feliu celebra 20 anys de bisbat i 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç

Sant Feliu de Llobregat
MOBILITAT

En servei, les primeres càmeres de control d’accés a la carretera vella de Calella

PALAFRUGELL
oci

Récord a l’aplec dels caragols

barcelona
GASTRONOMIA

Establiments com el Motel o l’Hotel Duran participen en la Ruta del Tast Surrealista

FIGUERES
SEGURETAT

Cremen deu autocaravanes en un incendi a Montcada i Reixac

barcelona

Pla per millorar el turisme a través de la transició energètica al Baix Empordà

GIRONA