Societat

Els immigrants hauran d'esperar cinc anys per fer venir els seus pares

Immigració

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha anunciat una reforma de la llei d'estrangeria que preveurà, entre altres aspectes, que la reagrupació familiar dels ascendents (de fills a pares) dels immigrants només es podrà demanar després de cinc anys de residència permanent a l'Estat.

"Quan fa un any que ha arribat una persona a Espanya pot exercir el dret de reagrupació dels pares, i a mi em semblaria més raonable que aquest dret s'exercís quan ja es té la residència permanent, és a dir, al cinquè any", ha assenyalat Corbacho.

En declaracions al programa 59 segundos de Televisió Espanyola, Corbacho ha apostat per corregir les "contradiccions" de l'anterior llei d'estrangeria també pel que fa a l'agrupació familiar descendent (de pares a fills). El titular de Treball i Immigració ha rebutjat que la llei no permeti treballar als fills d'immigrants menors d'entre 16 i 18 anys, encara que estiguin en edat laboral. "En conseqüència –ha explicat–, l'únic destí immediat que té [el fill] és estar al carrer o en una plaça".

Corbacho ha defensat les modificacions, encara que s'ha mostrat a favor que pares i fills es reagrupin "al més aviat possible". Amb tot, ha explicat que el nou esborrany de la llei d'estrangeria, que vol presentar "abans que acabi l'any" i que compti amb "el màxim consens possible", també haurà de respectar la sentència del Tribunal Constitucional i les directives europees en relació amb aquesta matèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.