Societat

Barcelona defensarà la titularitat pública del Tibidabo

Societat

L'Ajuntament de Barcelona defensarà la titularitat pública del parc d'atraccions del Tibidabo després que el Tribunal Suprem (TS) hagi anul·lat la decisió de la Seguretat Social d'adjudicar-se l'any 2000 els béns de l'antiga propietat subhastats i de cedir-los després al consistori.

El contenciós va sorgir després que l'empresa Gradignan Place, vinculada Chupa Chups, s'adjudiqués a través d'un subhaster els terrenys i instal·lacions del parc barceloní per 791 milions de pessetes i que, després de la subhasta, la Seguretat Social exercís el dret de tempteig i s'adjudiqués a favor seu els béns embargats a l'empresa Parc d'Atraccions del Tibidabo (PATSA).

Posteriorment, el Ministeri de Treball i Seguretat Social va signar un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona per cedir-li la propietat dels terrenys i els equipaments embargats a PATSA, filial de l'antiga Grand Tibidabo, per la mateixa quantitat per la qual van ser adjudicats en la subhasta.

Fonts municipals han indicat que els serveis jurídics de l'Ajuntament barceloní estan "examinant i analitzant" la decisió del Suprem, que no és recurrible, en la "confiança que no posi en dubte la titularitat pública del parc, que en qualsevol cas l'ajuntament defensarà".

En aquest sentit, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha manifestat que, en aquest procés, el consistori és "un tercer que es va veure beneficiat d'un determinat procés" i que l'ajuntament "defensarà amb totes les armes" que al seu moment el parc del Tibidabo revertís en el patrimoni de la ciutat. "Nosaltres defensarem tot el que faci falta [la titularitat pública del parc], però en primer terme no ho ha de fer l'Ajuntament de Barcelona, ho ha de fer la Seguretat Social", ha dit Hereu.

La sentència de la sala contenciosa Administrativa del Suprem estima el recurs presentat en el seu moment per Gradignan Place a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que desestimava el recurs de l'empresa adjudicatària de la subhasta i confirmava la decisió de la Direcció Provincial de la Seguretat Social de Barcelona.

Segons indica ara el Suprem, l'exercici del dret de tempteig a favor de la Tresoreria de la Seguretat Social "és nul de ple dret" perquè "afecta el dret de propietat adquirit en pública subhasta per l'adjudicatari d'uns béns i manca d'habilitació per norma amb valor de Llei que permeti el seu exercici". L'anul·lació de la decisió de la Seguretat Social tindrà "les conseqüències que d'aquesta declaració derivin en relació amb els actes posteriors d'ella dimanants", segons el TS.

Fonts de l'empresa recurrent han declinat fer comentaris sobre les seves intencions respecte al parc Tibidabo després que el Suprem li hagi reconegut, nou anys després, els seus drets respecte als béns del major recinte d'oci de la ciutat de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a la millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot

Tallers per gestionar l’ansietat, la iniciativa d’un CAP del Ripollès

campdevànol