Societat

Unes 30 persones es tanquen a la basílica del Tibidabo contra la tala d'arbres

Protesta

Unes 30 persones de l'Assemblea Collserola contra la Prepotència Municipal han abandonat aquest migdia la basílica del Tibidabo de Barcelona, després de passar-hi tota la nit com a acte de protesta contra l'actuació "impresentable" de l'Ajuntament sobre la tala d'arbres per construir una muntanya russa.
Els concentrats van arribar a l'església cap a les 20.00 hores proveïts de queviures i de sacs de dormir per passar-hi una "nit de reflexió", que va comptar amb el suport espontani del rector, que els va permetre passar allà la nit.

Els manifestants, entre els quals també hi havia nens i gent gran, que en la seva majoria són veïns de les ciutats que envolten Collserola, com Esplugues de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès, així com de diversos districtes de Barcelona, entre els quals Horta-Guinardó i Gràcia.

"Prepotència municipal"
En declaracions a Europa Press, el membre de l'assemblea Francesc Argelí ha lamentat la "prepotència municipal", ja que el consistori barceloní avantposa els interessos econòmics a la voluntat de la majoria, tant del ple de l'Ajuntament com dels veïns i altres ciutadans de la capital catalana.

Ha criticat la "falta de transparència" de l'executiu municipal perquè aprova actuacions, com la tala de l'últim alzinar centenari de Barcelona, a les comissions i no al ple; una decisió que va ser presa en contra de l'"ampli consens social que aposta per cuidar la natura".

A més, ha assegurat que l'Ajuntament té "alguna cosa a amagar" perquè s'ha prohibit portar càmeres de fotos a les atraccions de la talaia i de l'avioneta, des d'on poden veure's els arbres.

A l'exterior del temple, els manifestants han penjat diverses pancartes contra la tala, així com una a favor de la manifestació que es realitza aquesta tarda a Barcelona en suport al Franki, el jove que està a la presó per despenjar una bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.