Societat

Els pares denunciaran les escoles sense excursions

La Fapac demanarà que s'inspeccionin els centres que anul·lin colònies si en preveien en el seu projecte educatiu

Considera que els mestres fan xantatge

Els pares portaran a inspecció aquelles escoles que hagin decidit anul·lar les colònies i les sortides durant el curs 2010-2011 si aquestes activitats eren previstes pel projecte educatiu del centre (PEC). Desenes d'escoles públiques de tot Catalunya han anul·lat les colònies i les sortides en protesta perquè Educació els ha imposat un nou calendari escolar que implica, entre altres coses, la supressió de l'horari intensiu que feien al mes de juny –per cert, una reivindicació històrica dels pares–. Els mestres argumenten que les hores que deixen de fer al juny quedaven compensades per les hores de més que fan en les activitats ara anul·lades.

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) qualifica “d'inadmissible” i de “xantatge” la mesura i reclama a Educació que resolgui la problemàtica. “S'ha de posar fi a aquest boicot, perquè aquí els únics que en surten perjudicats són els nens”, denuncia Imma Fuyà, presidenta de la Fapac. Molts pares encara no saben que la seva escola no farà sortides.

LA XIFRA

4
hores
de classe fan els nens de primària al mes de juny si els mestres fan jornada intensiva. La jornada normal és de 6 hores.

Visites a l'entorn, res d'autocars

La majoria d'escoles que anul·len colònies també deixaran de fer aquest any sortides que impliquin agafar un autocar, ni que sigui per desplaçar-se a la capital més propera per anar a teatre o veure un museu o una exposició. Res de res. Això sí, algunes escoles obren la possibilitat de fer sortides per “descobrir l'entorn més proper i aprendre”. Un d'aquests centres és l'escola Llebeig de Vilobí del Penedès, que ha informat els pares per carta que potser els seus fills aquest any visitaran “caves, serveis públics del municipi”, etc. Arribar a la decisió de prescindir de les colònies i les excursions “no ha estat fàcil”, diuen els mestres en aquesta carta, i mantenen que ha estat “fruit d'una profunda reflexió tot valorant-ne els avantatges i els inconvenients”. Els pares estan indignats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat