Societat

El núvol de cendra volcànica complica la tornada de centenars de viatgers que han passat el cap de setmana a Barcelona

L'aeroport del Prat ja ha cancel·lat 48 vols internacionals i 19 a l'Estat

Malgrat que l'Aeroport de Barcelona funciona amb normalitat després que a les deu de la passada nit s'obrís l'espai aeri a la zona, centenars de viatgers encara estan atrapats a les instal·lacions perquè els seus aeroports de destinació encara estan tancats pel pas del núvol de cendra volcànica.

Molts dels afectats són seguidors del pilot asturià Fernando Alonso, que ha participat al Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya, a Montmeló (Vallès Oriental). L'alegria dels aficionats pel fet que l'asturià hagi quedat en una meritòria segona posició a la cursa, contrasta amb la incertesa sobre com tornaran a casa.

En aquesta jornada dominical s'han eliminat al Prat ja 48 vols internacionals i 19 a la resta de l'Estat. Concretament, se n'han suspès 9 amb destí o procedents d'Alemanya; 19 al Regne Unit; 15 a Itàlia; 3 a Portugal i 2 a Àustria. Pel que fa als aeroports de l'Estat, s'han suspès vols procedents o amb destí a Bilbao (6), La Corunya (4), Santiago (4), Santander (2), Salamanca (2) i Valladolid (1).

Segons Aena, la cancel·lació també es deu a la reorganització de les tripulacions i els vols de les companyies per la situació del dissabte. L'aeroport barceloní va reobrir a les deu de la nit però les companyies aèries varen mantenir les cancel·lacions fins a mitjanit, moment en què van començar a operar amb certa normalitat.

D'altra banda, els aeroports de Girona i Reus també han fet cancel·lacions aquest diumenge. L'aeroport gironí opera amb normalitat però amb retards puntuals, alguns de gairebé tres hores. En molts casos els retards es produeixen perquè els avions que han de sortir encara no han arribat d'una altra destinació. Aquest diumenge s'han cancel·lat vuit vols de la companyia aèria Ryanair: quatre de sortida en destinació Torí i Bèrgam, al nord d'Itàlia, i Porto, i quatre d'arribada procedents de les mateixes destinacions. A l'aeroport gironí encara hi ha persones esperant des d'aquest dissabte, com és el cas d'una noia alemanya que ha passat la nit a l'aeroport i no podrà viatjar fins el dilluns al matí.

A Reus, el menys afectat de Catalunya, dels 44 vols programats se n'han cancel·lat quatre –dos de sortida i dos més d'arribada-.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.