Societat

La consellera de Sanitat preveu que Catalunya pot entrar en epidèmia de grip A a l'octubre

Marina Geli afirma que l'afectació és benigne i augura que el virus de la grip nova desplaçarà la grip estacional

La consellera de Salut, Marina Geli, ha anunciat aquest dimecres la previsió del seu departament que l'extensió de la grip A arribi al nivell d'epidèmia a Catalunya aquest mes d'octubre. 

El departament de Salut estima que l'afectació del virus A ( H1N1) arribarà el mes que ve al nivell de 100 afectats per 100.000 habitants, índex que determina la qualificació d'epidèmia a la incidència d'una malaltia contagiosa. La consellera ha fet aquesta afirmació durant la seva compareixença davant la comissió de Salut del Parlament de Catalunya. Geli ha recordat, no obstant això, que el virus A ( H1N1) és benigne i que la taxa de mortalitat s'ha situat a l'hemisferi Sud, que està en les darreres setmanes de l'hivern, en menys d'un afectat per cada 100.000 habitants.

La consellera Marina Geli ha augurat també que el virus de la grip nova acabarà desplaçant el de la grip estacional, cosa que ja ha passat a l'hemisferi sud. Segons Geli, en països com Austràlia, Xile o Paraguai el nou virus ha acabat “aïllant” l'estacional i la incidència d'aquest últim ha estat molt mínima.

Geli creu que ha estat "negatiu" anunciar "en directe" les morts que s'han produït a causa de la grip nova perquè  ha generat molta "alarma social". En aquest sentit, la consellera de Salut ha tornat a donar un missatge de calma a la població i ha explicat que cada hivern la grip estacional provoca que el 30% de les aules de les escoles es buidin. La diferència, ha dit Geli, és que abans això no transcendia als mitjans de comunicació. Per això, ha demanat als ciutadans que siguin crítics i curosos alhora de buscar informació fiable sobre la grip nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.