Societat

La consellera de Salut anuncia que Catalunya ha entrat en fase de "difusió epidèmica" de grip A

Marina Geli destaca que la malaltia és benigna i que l'increment de casos és normal i previsible en aquesta època. Un home de 29 anys amb patologies prèvies ha estat, dijous a la matinada a Reus, la cinquena víctima

La consellera de Salut, Marina Geli, ha avançat aquest dijous que Catalunya es troba en fase de "difusió epidèmica" per grip nova, ja que s'ha superat la taxa d'incidència de 100 casos per cada 100.000 habitants. La consellera de Salut destaca la gran benignitat de l'afectació de la malaltia i considera normal que hagi augmentat la seva incidència entre la població

La consellera ha afirmat que la superació del llindar –aquesta setmana s'ha arribat als 110 casos– "no vol dir gravetat" i ha precisat que els casos han augmentat com era "normal". Geli, que assistia a Callús a la inauguració d'un consultori local, ha explicat que aquesta situació era "previsible" i l'ha atribuït a la tornada dels nens a l'escola, a una major activitat econòmica i als canvis de temperatura, que influeixen en els virus. La consellera ha reiterat també que es confirma la "gran benignitat" de la malaltia.

El departament de Salut va informar en el butlletí corresponent a l'1 d'octubre que segons la informació recollida pel sistema PIDIRAC (Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya), l’activitat gripal a Catalunya pel nou virus de la grip A(H1N1) havia experimentat un increment respecte a setmanes anteriors fins a situar-se en una taxa d’incidència de 92,5 casos per cada 100.000 habitants, tot i que continuava mantenint-se per sota del nivell epidèmic, produint només casos esporàdics i alguns brots locals.

Cinquena víctima
Pel que fa a la vigilància de casos produïts pel nou virus de la grip A (H1N1), la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies. Aquest dijous a la matinada s'ha produït la cinquena defunció a Catalunya a conseqüència de la grip nova a l'hospital Sant Joan de Reus. La víctima ha estat un jove de 29 anys amb una patologia prèvia no especificada. Des que es va declarar l'alerta pel virus A(H1N1) a finals d'abril passat, a Catalunya s'han detectat un total de 45 casos greus, dels quals 36 han hagut de passar per l'UCI. Actualment, hi ha quatre pacients hospitalitzats a l'UCI a Catalunya.

D'altra banda, Google ha presentat a l'Estat espanyol una nova eina del seu navegador d'internet, el Google Flu Trends, que permet conèixer en temps real l'evolució de la grip en un país concret. Aquest producte ja està disponible en més de setze països i en quaranta idiomes, i es va presentar per primera vegada el novembre de 2008 als Estats Units. Les dades que proporciona aquest nou instrument, però, són a escala estatal i no permeten per ara cap detall més precís.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
La monarquia
Lluís Simon

‘Tornen’ els Borbons

LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA