Societat

Una monja contra la gestió de la grip A

La teòloga Teresa Forcades denuncia, en un vídeo a internet, irregularitats en l’actuació pública contra la pandèmia

Teresa Forcades, la monja de moda, s’apunta ara a les crítiques contra la gestió de la pandèmia de la grip A(H1N1). En un vídeo de gairebé una hora de durada distribuït a través d’internet (http://vimeo.com/6790193), aquesta doctora en medicina convertida en monja del monestir de Sant Benet (Montserrat) exposa arguments i dubtes sobre l’actuació de les administracions i les companyies farmacèutiques, i conclou que els ciutadans han de poder negar-se a ser vacunats contra la grip nova. En tot cas, afirma Forcada, les persones que decideixin seguir els consells oficials i es vacunin han de mantenir el seu dret a reclamar responsabilitats en el cas de patir efectes secundaris a causa del medicament.

Durant els últims mesos s’han donat a conèixer desenes d’articles i vídeos on es critica la gestió de la crisi de la grip A(H1N1). En la majoria dels casos s’exposen arguments demagògics i mitges veritats per posar en dubte les explicacions dels organismes oficials. Les crítiques de més èxit fan servir teories conspiratives i muntatges visuals atractius per acusar l’OMS, els governs i les farmacèutiques de veritables crims contra la humanitat.
El vídeo que protagonitza Forcades no és cap meravella audiovisual (monòleg amb imatge fixa durant 53 minuts, només alguns zooms fins a primer pla) i les dades exposades pretenen donar credibilitat al relat, evitant exageracions flagrants.

A banda que els arguments exposats en el vídeo siguin científicament comprovables (doctors té l’Església), la força real de la proposta es troba en la imatge de sinceritat que transmet la doctora teòloga, autora de La teologia feminista en la història, La Trinitat, avui i Els crims de les grans companyies farmacèutiques. En tot el seu monòleg –en castellà–, Forcades només té tres o quatre lapsus. Catalanades de l’estil “las compañías pueden estalviar”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.