Societat

Els ministres de Sanitat de la UE acorden incloure les embarassades en la vacunació de la grip A

En la reunió han demanat a l'executiu comunitari que qualsevol Estat membre pugui vendre vacunes a un altre país de la UE

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea han discutit avui durant una reunió extraordinària que han celebrat a Luxemburg les estratègies de vacunació davant de la grip nova amb l'objectiu d'accelerar els preparatius per una "nova onada de la pandèmia" durant els mesos de tardor i hivern als països de l'hemisferi nord. L'executiu comunitari ja ha autoritzat tres vacunes contra la nova grip.

Com que inicialment no hi haurà prou vacunes disponibles, els Estats membres han acordat establir grups prioritaris per a la vacunació. Els experts de la UE han proposat: malalts crònics, embarassades i treballadors sanitaris. Però persisteixen els debats sobre la necessitat o no d'estendre els grups de risc, per incloure-hi per exemple els nens.

Els ministres de Sanitat –entre els quals no hi ha Trinidad Jiménez, que ha enviat el secretari general de Sanitat, José Martínez Olmos– han demanat a l'executiu comunitari que proposi mecanismes transparents perquè qualsevol Estat membre pugui proporcionar vacunes a un altre país de la UE que no disposi de prou dosis.

Una altra de les qüestions que s'han abordat durant la reunió és com garantir que els serveis públics essencials segueixin funcionant en cas de pandèmia. En aquest sentit, els països de la UE es comprometen a treballar conjuntament en aquests problemes multisectorials, especialment en els sectors del transport, l'energia, la informació i les telecomunicacions.

Vacunes per al 2% de la població
Un centenar de països en desenvolupament rebran d'aquí a quatre mesos vacunes contra la grip A per cobrir el 2% de la població, amb l'objectiu d'immunitzar prioritàriament el personal sanitari, segons ha informat l'Organització Mundial de la Salut (OMS).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.