Societat

Sants va perdre viatgers per la crisi de Rodalies

L’estació de Sants va ser l’estació més afectada per la pèrdua de viatgers durant la crisi de Rodalies que es va viure a Barcelona des de mitjans del 2006 fins a l’arribada del TGV, el 20 de febrer d’aquest any. Segons reconeix el govern espanyol en una resposta parlamentària al diputat de CiU al Congrés Pere Macias, la principal estació ferroviària de Barcelona va perdre 1,4 milions de passatgers entre el 2005 i el 2007, una davallada del 8%.

Fins al 2005, el nombre de passatgers que van passar per l’estació anava creixent any rere any fins a situar-se en els 17,3 milions. La crisi que va començar l’agost del 2006, però, va canviar la tendència i el nombre de viatgers va ser de 15,9 milions l’any 2007.

Les altres dues principals estacions de la ciutat, Passeig de Gràcia i Catalunya, van seguir una tendència similar. El nombre de viatgers a l’estació de Catalunya va caure de 12,4 milions el 2007 a 11,5 milions l’any passat. Una pèrdua del 7,2% dels viatgers.
Més greu va ser el cas de Passeig de Gràcia, que va tenir una pèrdua de gairebé el 15% dels viatgers en el mateix període. De fet, aquesta estació és la que va patir més la davallada de passatgers perquè només hi para la línia de Rodalies més afectada per les obres del TGV. Cal recordar que el servei a la línia C2 va estar interromput durant 40 dies la tardor de l’any passat i que els trens que circulen per aquesta línia van ser els que van tenir més problemes. Passeig de Gràcia va passar de rebre 5,87 milions de passatgers el 2004 a només 5,01 milions durant l’any passat.

En canvi, les estacions més perifèriques de la ciutat, a excepció de Sant Andreu Comtal –també amb trens de la C2–, van guanyar passatgers. Van ser les parades d’Arc de Triomf, Clot-Aragó i Sant Andreu Arenal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona