Societat

Alerta pel risc de forts vents dissabte i diumenge

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel risc de forts vents que es preveuen per a aquest cap de setmana, segons l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En concret, les ratxes de vent poden superar els 162 km/h als extrems del país entre el dissabte i diumenge.

En aquest sentit, el departament d'Interior recomana extremar les precaucions als ports i també als centres urbans pel que fa al mobiliari urbà. També el Servei Català de Trànsit (SCT) recorda que cal reforçar les mesures preventives en la conducció, especialment amb els vehicles de grans dimensions.

El Servei Meteorològic ha informat que fins a la matinada del dia 25, el vent bufarà de component nord i oest i serà més reforçat a les zones més elevades. És possible que a les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Ebre i el Baix Camp les ratxes de vent puguin arribar a superar els 162 km/h.

D'altra banda, en l'estat de la mar, les onades poden superar els 2,5 metres d'alçada a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, entre la una del migdia de demà i la una de la matinada del dia 25.

Davant d'aquesta situació, Interior recomana precaució als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors, perquè apliquin les mesures que creguin convenients pel que fa als amarratges d'embarcacions i a la navegació en general.

I, pel que fa als nuclis urbans, la conselleria demana aplicar les mesures específiques en relació al mobiliari urbà, enllumenat dels carrers, motos i cotxes aparcats, grues, contenidors i arbrat en general.

Es recorda que cal evitar deixar objectes no estàtic en terrasses i façanes per tal d'evitar que el vent els pugui fer caure al carrer. A més, es recomana recollir tendals, tancar portes i finestres i abaixar completament les persianes.

Per a la conducció, el SCT demana extremar la precaució en tots els trajectes, especialment als conductors que circulen amb vehicles de grans dimensions o que transporten algun remolc, que són els més vulnerables en aquestes circumstàncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona

1,7 milions per estudiar la genètica de les malalties mentals

Reus
estats units

El TS dels EUA avala que es prohibeixi als maltractadors tenir armes

barcelona