Societat

Arbres i tot tipus d'objectes envaeixen cinc vies catalanes

Les fortes ratxes de vent que afecten gran part de Catalunya des d'ahir a la nit i que poden arribar als 160 quilòmetres han causat la caiguda de branques d'arbres i objectes diversos als carrers, i han provocat també afectacions de diversa índole a cinc carreteres.

La situació anirà empitjorant a mesura que avanci el dia. El temporal ja ha causat la mort d'una dona a Barcelona i d'un Guàrdia Civil a Galícia.

Els Bombers de Barcelona han hagut de treballar a fons durant tota la nit i la matinada d'avui per múltiples alertes relacionades amb el fort vent, com caigudes de bastides, contenidors d'escombraries desplaçats, branques d'arbres, testos i elements diversos del mobiliari urbà trencats.

Concretament, durant la nit d'aquest dissabte i fins a les 9 del matí, els Bombers de Barcelona han realitzat un total de 110 sortides per resoldre incidències causades pel fort vent que bufa a la ciutat.

De moment, no hi ha hagut cap ferit a causa d'aquestes incidències. Ahir, divendres, però, una dona va morir en caure-li a sobre part d'un mur d'un solar del carrer Llacuna, al districte 22@, de Barcelona.

El Servei Català de Trànsit ha informat que quatre carreteres estan afectades a aquestes hores per caigudes d'arbres i altres objectes en l'asfalt, i a l'autopista AP-7 s'ha decretat la restricció de la circulació de camions en l'últim tram abans d'entrar a França, com a mesura de precaució davant el fort vent que bufa en aquesta zona de l'Alt Empordà.

Les carreteres C-17, a l'altura de la Garriga, i la GIV-5324, a Brunyola, estan tallades a l'altura dels quilòmetres 25 i 1, respectivament, per arbres caiguts a la via, que s'espera que puguin ser retirats en les pròximes hores.

Invasió d'objectes
A la C-58, al terme de Viladecavalls, ha calgut tancar el carril dret en sentit Barcelona per la invasió de la via d'un objecte, i a la N-141e, a Bescanó, s'ha tallat la circulació en els dos sentits en mig quilòmetre entre els punts 103 i 103,50 pel mateix motiu.

El Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat va activar ahir la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya pel risc que durant tot el cap de setmana hi hagi vents que puguin superar els 160 quilòmetres per hora a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Ebre i Baix Camp.

Davant d'aquesta situació, la Generalitat ha demanat als municipis que apliquin mesures de precaució específiques en relació amb el mobiliari urbà, l'enllumenat públic, les motos i cotxes aparcats, les grues, els contenidors i els arbres, davant el risc que pateixin afectacions pel vent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona

1,7 milions per estudiar la genètica de les malalties mentals

Reus
estats units

El TS dels EUA avala que es prohibeixi als maltractadors tenir armes

barcelona