Societat

48 detinguts en 4 mesos a la Zona Franca en operacions antidroga

Els Mossos d'Esquadra han donat per tancat l'operació antidroga Cercle al barri de la Marina de Barcelona amb la detenció de dues dones: Jessica M.B. i María Luisa M.M. que han quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge. Amb elles, han estat 48 els detinguts en els darrers 4 mesos en una operació policial que pretén aturar el mercat de la droga que funciona al voltant d'alguns edificis d'Eduard Aunós i la Pantera Rosa, al barri de la Marina.

A més, des de febrer, quan va començar el dispositiu Cercle, s'han denunciat a 373 persones per consum i tinença d'estupefaents i a 33 persones més per tinença d'armes. Al llarg d'aquests mesos, els agents han intervingut al voltant de 1.000 paperines de cocaïna per un valor aproximat al mercat il·lícit d'uns 60.000 €, a més de recuperar 18.000 € en bitllets fraccionats.

Droga pendent d'un fil
La pressió dels mossos va fer que el tràfic de drogues es realitzés a l'interior dels domicilis investigats i que els traficants inventessin nous mètodes per vendre la droga i esquivar aquesta vigilància. Des de la finestra d'un pis del carrer Riudoms es llençava una pinça lligada a un fil de pescar amb l'objectiu que el comprador col·loqués els diners per adquirir la dosi de droga. Un cop recollits, es tornava a llençar el fil d'on hi penjava la mateixa pinça amb una paperina de cocaïna.

La matinada de divendres 16 de maig, els mossos van entrar en aquest habitatge per la finestra. A l'interior hi havia una de les dues darreres detingudes, Jessica M.B. que està acusada de tràfic de drogues. Els agents van localitzar 50 paperines de cocaïna a punt per vendre per un valor al mercat il·lícit de 3.000 €, i material per processar la droga.

Els mossos van realitzar la darrera detenció el dimarts 20 de maig, María Luisa M.M. que orientava als consumidors al lloc on havien d'adquirir les substàncies estupefaents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA