Societat

El Lector Informa: "Alumnes sense escola i sense transport a Teià"

PEPA BADELL SERRA (TEIÀ)

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha deixat un grup de nens i nenes del Maresme sense poder assistir a les seves classes a l'institut. Aquests alumnes pertanyen a la Secció Ensenyament Secundari (SES) de Teià (Maresme), un institut de nova creació que era previst que entrés en funcionament aquest mes de setembre, després de molts anys de lluita per aconseguir-ho per part de la comunitat educativa del poble.

L'edifici de l'Institut no s'ha enllestit. És més, les obres van molt endarrerides i els nens han hagut de començar les classes en unes aules "cedides" per l'IES d'Alella. Com que són uns alumnes que han estat desplaçats obligatòriament del seu poble per assistir a classes, el Consell Comarcal del Maresme -per delegació del Departament d'Educació, que dirigeix el conseller Ernest Maragall- ha de proporcionar el transport i menjador a tots els afectats.

Ara bé, un grup d'alumnes, entre els quals es troba el meu fill, han estat discriminats i se'ls ha prohibit fer ús del servei. El motiu que al·lega el Departament d'Educació és que aquests alumnes resideixen oficialment al Masnou.

Davant d'aixó vull denunciar:

1. Que el meu fill -nascut a Teià- ha estat escolaritzat des dels 4 mesos a les escoles de Teià, població en la qual hem residit fins l'any passat i durant més de vint anys seguits.
2. Que ara visc al Masnou, però perquè no he trobat un habitatge adequat a Teià.
3. Que el meu fill vol seguir la seva educació en la línia que ha fet fins ara a l'escola pública El Cim de Teià, i amb els seus companys de sempre, al poble que considera que és el seu: Teià.
4. Que els pares dels nens i nenes afectats tenim plenament resolt per mitjans propis el tema dels transport i el menjador al SES de Teià.
5. Que on no tenim resolt de cap manera el transport i el menjador és a l'IES Alella, on el Departament d'Educació ha obligat a anar als nostres fills, en contra del nostre parer.
6. Que encara que el meu fill hagués volgut anar a un institut del Masnou, tampoc tenia gaire possiblitats, ja que venia d'un centre públic de Teià i [sic] "no provenia d'un centre de referència del Masnou".

I així és com el Departament d'Educació ens ha portat a aquesta deplorable situació. A hores d'ara:

1. El Departament d'Educació no ha complert amb els terminis deconstrucció de l'edifici. Avui es pot veure com només n'hi ha fet l'esquelet.
2. El Departament d'Educació ens ha obligat a desplaçar els fills a una altra escola a Alella (val a dir que Teià/Alella i El Masnou/Alella no estan del tot ben comunicats amb transport públic pel que fa als horaris escolars).
3. El Departament d'Educació, a més, ara ens obliga a buscar pel nostre compte mitjans de transport i menjador per a uns alumnes que han estat desplaçats en contra de la seva voluntat.
4. El Departament d'Educació i el Consell Comarcal, en canvi, sí que paguen transport i menjador a l'IES Alella a altres alumnes de Teià que no han volgut anar a l'Institut de Teià (que és el que els toca per llei). Aquests alumnes van a l'IES Alella per decisió personal, no per obligació, com és el nostre cas.

Quines sortides ens dóna el Departament d'Educació? Cap. L'única que ens donen és que els pares paguem de la nostra butxaca el taxi per als nens i els fem portar una carmanyola perquè mengin sols al pati (no hi ha microones per escalfar el menjar i els alumnes no tenen temps ni hi ha transport públic perquè vagin a dinar a casa).

I tot aquest enrenou, perquè el Departament d'Educació no ha enllestit les obres del SES Teià tal i com reiteradament havia promès.

Ara, per culpa d'aquesta actitud negligent, uns nens del SES Teià quedaran sense escolaritzar: no tenen possibilitat d'anar ni al seu institut ni a cap d'altre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona