Societat

Catalunya ha homologat 30.000 carnets de conduir a estrangers el 2008

Trànsit

Les direccions provincials de Trànsit de Catalunya han homologat 29.585 carnets de conduir estrangers entre gener i setembre del 2008, respecte dels 32.176 de tot el 2007, seguint, de moment, la tendència a la baixa des de l'any 2004.

En aquest període, a Barcelona s'han canviat 20.042 permisos, xifra que ja supera la del 2007, tot i que des de 2004 -any que es va registrar un fort increment en les quatre demarcacions- la xifra de canvis ha anat disminuint, segons dades de la Direcció als quals ha tingut accés Europa Press.

Aquest any, a Girona hi ha hagut 4.169 canvis; a Tarragona, 3.491, i a Lleida, 1.883, xifres que són de moment inferiors a 2007. A la capital catalana, el 2008, els mesos que s'han canviat més permisos han estat el maig, el juny i el juliol -amb 2.771, 2.411 i 2.351, respectivament-, i el mes amb menys va ser l'agost, amb 1.738.

La subcap de Trànsit de Barcelona, María Teresa García-Herrero, ha explicat que aquesta xifra engloba als estrangers comunitaris i als extracomunitaris de països amb els quals Espanya té signat un conveni, com Suïssa, Andorra, Corea del Sud, el Japó, Algèria, Croàcia, Marroc i la majoria de països de l' Amèrica Llatina.

En el cas dels conductors comunitaris, es canvia "de manera automàtica", sense necessitat de passar cap prova teòrica o pràctica. Els conductors extracomunitaris amb conveni poden obtenir el canvi sense passar cap examen en el cas dels permisos de turisme i motocicleta, tot i que han examinar-se per a vehicles professionals. Tot i això, en el cas de Suïssa, Andorra, Corea del Sud i el Japó, el canvi també és automàtic.

Els extracomunitaris de països amb els quals Espanya no té signat un conveni en aquesta matèria han de passar l'examen teòric-pràctic ordinari, si bé si ho sol·liciten, una vegada aproven se'ls poden reconèixer els anys d'antiguitat de conducció que tenien al seu país per no haver de ser conductor novell i obtenir beneficis en l'assegurança.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou