Societat

Trànsit generalitzarà els test de drogues a conductors davant l'augment de positius

Trànsit

 El Servei Català del Trànsit (SCT) generalitzarà l'ús del test de drogues als conductors a causa de l'augment de positius registrats en els últims anys, en què el percentatge de conductors morts que havien consumit estupefaents ha crescut fins a arribar a un 14,4%.

 Josep Pérez-Moya, director de l'SCT, ha mostrat la seva preocupació per l'augment de positius per drogues a les autòpsies practicades als conductors morts en accident.

En concret, dels 258 conductors morts en accident l'any passat, un 39,1% van donar positiu per alcohol, drogues o fàrmacs o la barreja d'aquestes substàncies. Això no obstant, les alcoholèmies van a la baixa, mentre que les drogues van a l'alça.

Segons aquestes dades, les autòpsies van revelar que en un 22,9% dels casos el conductor havia begut més del compte abans de posar-se al volant, fet que suposa una reducció del deu per cent respecte a l'any anterior (en passar de 75 morts que anaven beguts el 2006 a 59 el 2007). Per contra, el nombre de conductors morts que van donar positiu per droga el 2007 es van elevar fins al 8,1%, davant del 5,2 de l'any 2006.

A més, un 3,5% van barrejar alcohol i drogues, un 1,2% van sumar alcohol, drogues i psicofàrmacs, i un 1,6%, drogues i psicofàrmacs. Així, en un 14,4% de les autòpsies es va detectar consum de drogues.

Davant aquesta situació, l'SCT intensificarà els controls de droga, malgrat el cost elevat per a l'administració –ja que cada prova costa 72 euros–, perquè estan convençuts que és una bona mesura de caràcter preventiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.