Societat

El jutjat deixa en llibertat amb càrrecs l'acusat d'agredir una menor en un tren per motius racistes

L'agressor, que té antecedents penals per robatoris, assegura no recordar res dels fets perquè anava begut

El secretari de Moviments Socials i ONG del PSOE, Pedro Zerolo, considera que cap agressió com la que es va produir als Ferrocarrils ha de quedar sense resposta social ni política.
El polític i activista del PSOE ha dit que ha sentit una enorme repugnància després de veure les imatges i exigeix "rebuig, reprovació i condemna" del fet, a banda de demanar que la Justícia "castigui com més aviat millor a l'agressor". La violència que es veu en el vídeo és "un odi que s'acumula, perquè és violència racista i xenòfoba, però també masclista", ha indicat el també regidor de l'Ajuntament de Madrid, qui assegura que "després de veure aquest vídeo, queda de manifest que cap agressió pot quedar sense resposta".

En llibertat amb càrrecs
El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sant Boi ha deixat en llibertat Xavier M.M. imputat amb el càrrec de lesions amb agreujant racista, i l'obliga a comparèixer al jutjat cada quinze dies. Segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el fiscal no ha assistit a la declaració de l'imputat, tot i tenir coneixement del cas, i per tant el jutge no ha pogut ordenar el seu ingrés a la presó ja que ninguna de les parts ho ha demanat.

En la seva declaració el processat, que té antecedents penals per robatoris, ha declarat que no recordava res dels fets perquè anava begut.

Advocats equatorians
El Govern d'Equador ha contractat un despatx d'advocats de l'Estat perquè representi la menor equatoriana. El propi president equatorià, Rafael Correa, que es trobava a Itàlia, ha donat instruccions a la seva ministra d'Exteriors, María Fernanda Espinosa, que l'acompanyava en el viatge, perquè es traslladés a Madrid i es fes càrrec de l'assumpte.

L'Ambaixada d'Equador a l'Estat es troba ja en contacte amb la família de la menor agredida, a la qual ha ofert tota l'ajuda necessària perquè el fet no quedi impune.

Una familiar de la menor equatoriana, amb qui viu, ha afirmat que la nena "està molt nerviosa", que rep tractament psicològic després de l'agressió i que té por de patir possibles represàlies.

Repercussió mediàtica
Els mitjans locals equatorians han difós imatges i han condemnat el succés. Cal destacar que la major part de la premsa internacional s'ha fet ressó de l'agressió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.