Societat

Bermejo anuncia que la Fiscalia de Barcelona ha ordenat detenir agressor de l'equatoriana

Zapatero qualifica de "menyspreable" l'agressió a una equatoriana a Barcelona

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha anunciat avui que la Fiscalia de Barcelona ha decidit ordenar la detenció de l'agressor d'una jove equatoriana en un tren de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).
Fernández Bermejo ha fet aquest anunci al Congrés dels Diputats després que així, segons ha explicat, li ho comuniqués el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido.

L'ordre de detenció d'aquesta persona s'ha cursat després que el jove quedés en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge perquè el fiscal no es va presentar.

La Fiscalia ha justificat que no assistís a la declaració del jove que va vexar i va copejar una noia equatoriana perquè desconeixia els detalls de l'agressió, ja que el jutjat no el va informar que es tractava d'un cas greu o dramàtic i fins ahir no va disposar del vídeo i l'atestat policial.

L'acusat Sergi Xavier M.M. va pegar puntades de peu i cops de puny a la noia, de 16 anys, a més d'insultar-la greument i amenaçar-la de mort pel seu origen. Sergi Xavier M.M., espanyol de 21 anys i que ja té antecedents per robatori amb violència, va ser detingut divendres passat davant del seu domicili de Santa Coloma i va passar a disposició judicial.

Zapatero: una agressió "menyspreable"
El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha qualificat aquesta tarda de "menyspreable" l'agressió racista soferta per una menor equatoriana en un tren a Barcelona.

A la seva arribada al Congrés per assistir a l'últim tram del debat de totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2008, una periodista li ha demanat la seva opinió sobre el vídeo on apareix l'atac racista, a la qual cosa el cap de l'Executiu ha contestat amb una única paraula: "Menyspreable".

La Fiscalia de Barcelona ha sol·licitat avui al jutge la detenció del suposat agressor, el jove Sergi Xavier M.M., de 21 anys, qui va quedar en llibertat amb càrrecs per ordre del jutge instructor després d'haver declarat per aquests fets, ocorreguts el passat 7 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.