Societat

Condemnen a 8 mesos de presó l'agressor d'una menor equatoriana als Ferrocarrils

El jutjat penal número 16 de Barcelona ha condemnat Sergi Xavier Martin, de 23 anys, a vuit mesos de presó i una multa de 360 euros per un delicte contra la integritat moral i una falta de maltractament. El condemnat va agredir i insultar una menor equatoriana de 15 anys a la línia S-8 dels Ferrocarrils de la Generalitat el 7 d'octubre del 2007. La jutgessa prohibeix a l'agressor comunicar-se amb la víctima durant 3 anys i aproximar-se a ella a una distància inferior a 1.000 metres. La sentència absol Sergi Xavier del delicte de lesions ja que no s'ha demostrat que la menor rebés assistència mèdica. Tot i això el condemnat haurà d'indemnitzar-la amb 6.000 euros pels danys morals que li va ocasionar.

El cas va tenir molt de ressò perquè l'incident va ser enregistrar per les càmeres dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i emès per tots els mitjans de comunicació.

En la sentència, la jutge considerat provat que l'acusat va entrar al vagó del tren dels FGC parlant pel mòbil i proferint expressions com "no sé per què vénen aquests immigrants de merda", moment en el qual va adonar-se de la presència d'una menor equatoriana asseguda i va afegir: "Aquí també hi ha una immigrant de merda, una zorra, a la que tinc ganes de...". La sentència afegeix que Sergi va continuar insultant la víctima i la va començar a pegar, donant-li un cop al cap amb la mà,  "pessigant-li amb força el pit i donant-li un cop al braç".

Un cop per megafonia es va anunciar l'arribada del tren a la parada de la Colònia Güell, la sentència indica que l'acusat va donar una puntada de peu al cap de la menor "que finalment va impactar al braç esquerra", un cop de puny a la cintura i un nou cop al braç amb la mà. Abans de baixar es va girar cap a la menor i cap a un altre immigrant assegut al vagó i va dir: "Tots els immigrants haurien d'estar morts".

La sentència també creu provat que la menor pateix un "desbordament de la situació per la valoració dels fets en el seu entorn, el visionat del vídeo, així com per la repercussió mediàtica dels fets".



 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.