Societat

L'Incavi estudia els diferents terrenys de la regió vinícola del Montsant

Vins

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) està elaborant un projecte d'investigació sobre la zonificació dels territoris compresos dins de la DO Montsant, amb l'objectiu d'estudiar i avaluar els possibles terroirs o terrers que hi ha en aquesta regió vinícola catalana.

En aquesta primera fase d'investigació, s'ha posat de manifest l'existència de nou zones o territoris diversos dins de la DO Montsant, una diversitat que "ve marcada per diferents factors com el clima, el paisatge, el mapa geològic, els principals cultius i la vegetació dominant", segons els responsables de l'estudi. Així mateix, la classificació atén criteris com la distribució de la vinya segons les varietats, les èpoques de maduració i les de verema.

Aquesta primera fase de l'estudi, que es porta a terme en col·laboració amb el Consell Regulador de la DO Montsant, "pot permetre que els productors i els elaboradors de la zona coneguin més a fons el territori on treballen i de quina manera poden potenciar els diferents factors que intervenen en tot el cicle de la vinya". D'aquesta manera, tindran l'oportunitat de "plantar aquelles varietats idònies o realitzar els treballs òptims en cada territori".

Al mateix temps, posar en valor els diferents territoris d'una DO com la Montsant "pot ajudar a l'elaboració de vins encara més únics i diversos, i propiciar així una major riquesa vinícola", han afegit aquestes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto