Societat

Trias supera Hereu en valoració i CiU retalla distàncies amb el PSC en intenció de vot

Barcelona

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, supera l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), en valoració. Al mateix temps, segons el baròmetre de juny de l'Ajuntament de Barcelona, fet públic aquest dijous, el PSC tornaria a guanyar les eleccions municipals a la capital catalana, tot i que CiU retalla distàncies i se situaria a només 2,4 punts del PSC.

Pel que fa a valoració de líders municipals, Trias és més conegut que Hereu i treu millor nota. Així, el 55,6% dels enquestats aproven l'alcalde, respecte del 61% que aproven el dirigent nacionalista. El nou líder d'ICV-EUiA a l'Ajuntament i segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà, que va reemplaçar Imma Mayol al capdavant de la formació ecosocialista després de les eleccions generals, a penes el coneixen poc més del 20% dels barcelonins.

Sobre intenció directa de vot si a dia d'avui es fessin eleccions municipals, el PSC aconseguiria el 22,4% dels sufragis, un punt menys del que va aconseguir en l'últim baròmetre. CiU, per part seva, passa del 14% de l'últim baròmetre a un 20% dels vots. ICV-EUiA aconseguiria el 7% dels vots; ERC, el 5,3%, el PP català, el 3,2%; C's, el 0,7%; votarien en blanc el 5,5% dels electors i s'abstindria el 13,2%.

Pel que fa als problemes que més preocupa els ciutadans, el 63,1 per cent dels barcelonins creu que la situació de l'economia de la ciutat "és dolenta o molt dolebnta", una percepció que s'eleva al 74,4% quan valoren la situació en el conjunt d'Espanya, segons el baròmetre.

La immigració (16,1%) i la inseguretat (13,6%) han substituït -respecte a l'anterior enquesta- els problemes amb les infraestructures del transport (que passen d'un 16,6% a un 5,5%) com la principal preocupació dels barcelonins, una variació que el portaveu municipal, Jordi Willian Carnés, ha atribuït avui també a les dades negatives de la conjuntura econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.