Societat

Hereu no remunta i Trias consolida l’alternativa

Nova enquesta municipal i nou revés per a l’alcalde, que no remunta. Jordi Hereu s’acosta a l’equador del mandat i segueix per darrera de Xavier Trias (CiU) en la valoració ciutadana. Segons el baròmetre semestral fet el desembre passat i presentat ahir, Hereu manté la nota del 5,1 del juny passat, mentre que Trias li torna a passar per davant amb un 5,4, una dècima menys que fa set mesos. De la resta, l’únic que aprova és Jordi Portabella (ERC) amb un 5 pelat. Ricard Gomà (ICV-EUiA) es queda amb un 4,5 i Alberto Fernández (PP) amb un 3,5.

Pel que fa a la intenció de vot, l’enquesta constata que els socialistes tornarien a guanyar les eleccions municipals si es fessin ara, amb un 23,9% dels vots. Aquest percentatge augmenta un 1,5% respecte a les dades del baròmetre del juny passat. En el cas de CiU, la federació nacionalista perd quatre dècimes i se situaria en el 19,6% dels vots. Iniciativa frega un sorprenent 8% malgrat que el 76% dels enquestats no coneix Gomà, mentre que Esquerra obtindria el 5,9% dels vots. Els més malparats són, com sempre, els populars. Només tenen el suport del 3,6% dels ciutadans, segons la mostra.

Precisament la diferència entre la valoració del líder i la del partit és la que va utilitzar el portaveu del govern municipal, Jordi William Carnes, per relativitzar aquest resultat. A parer seu, el que importa és la marca, més que la persona. “A mi el que em preocupa és com està la marca. Aguanta o no? És una bona notícia que la màquina aguanti en plena tempesta i amb tanta gent emprenyada”, afirmava referint-se al desgast polític per la crisi.

Sobre la nota d’Hereu, Carnes tampoc es va mostrar gaire preocupat. Va recordar als convergents que el camí és llarg fins a les eleccions del 2011 i que “les coses es decanten en dos mesos abans de les eleccions”. A més, va intentar desviar l’atenció sobre l’aprovat justet de l’alcalde argumentant que hi ha un 11% de ciutadans que no coneix Trias. Va obviar, però, que en el cas de l’alcalde, aquest percentatge se situa en el 9,9%.

Des de l’oposició es va veure ahir aquests resultats com la constatació del fracàs del bipartit i la possibilitat d’un canvi de color polític al consistori. Trias va remarcar que “la tendència és que la possibilitat de canvi existeix i és real” i va destacar la “mala valoració de l’alcalde malgrat el dispendi publicitari”. Per la seva banda, Fernández Díaz, va reiterar les acusacions de manipulació. “El baròmetre fa desaparèixer el 60% del votant popular”, va denunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.