Societat

El Síndic d'Aran assegura que la recerca de l'óssa pot durar diversos dies

Medi ambient

El Síndic de l'Aran, Francesc Boya, ha explicat aquesta dissabte a la tarda que la captura de l'óssa Hvala, que va atacar dijous passat un caçador, continuarà demà diumenge després que aquest migdia s'hagi localitzat el plantígrad a prop de Les, però ha advertit que aquesta operació pot durar diversos dies.

"Avui hem començat l'operatiu que ha permès localitzar-la a prop del lloc on va succeir l'agressió i demà continuarem treballant i tots els dies que calgui. Esperem tardar tan poc com es pugui, però es tracta d'un animal que és en cotes molt altes i cal accedir-hi amb totes les mesures de precaució necessàries", ha explicat.

L'óssa s'ha pogut localitzar gràcies al fet que porta un receptor elèctric amb un xip d'identificació, de manera que s'ha aconseguit delimitar la zona en la qual es troba.

En total, en l'operatiu dut a terme avui hi ha participat una trentena d'agents rurals pertanyents al Departament de Medi Ambient de la Generalitat, al Consell General d'Aran i al govern francès.

Els agents anaven equipats amb dards tranquil·litzants amb els quals poder adormir l'óssa per a la seva captura, i Boya ha explicat en aquest sentit que quan se l'atrapi es decidirà quin és el millor sistema per fer-ho.

La utilització dels esmentats dards tranquil·litzants o de xarxes específiques són algunes opcions que s'estudien per capturar-la, ha comentat.

Tampoc s'ha decidit encara, segons Boya, què es farà amb l'óssa una vegada capturada. "Una opció és portar-la al centre de Fauna Salvatge de Vallcalent, a Lleida, però hem d'acabar de decidir-ho conjuntament amb la direcció de Medi Natural", ha explicat.

Està previst que dilluns se celebri a Viella una reunió per decidir el futur de l'animal, reunió en la qual participarà el síndic, representants de Medi Ambient de la Generalitat i també representants del Ministeri de Medi Ambient.

Dijous passat, després de l'atac de l'óssa al caçador, Boya va reclamar al Parlament que es retirin tots els exemplars reintroduïts els últims anys al Pirineu català en el marc d'un programa de recuperació de la Unió Europea en considerar que la seva presència és incompatible amb el desenvolupament normal de la vida de les persones a la muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA