Societat

Canviar de comportament per l'ecologia urbana

Els trenta-sis municipis de la Comunitat d'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània organitzen activitats de l'1 al 7 d'abril al voltant de la Setmana del Desenvolupament Durable

La Comunitat d'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània, amb els trenta-sis municipis que la componen, es mobilitza durant una setmana, de l'1 al 7 d'abril, per “fer viure als catalans totes les facetes del compromís ecoresponsable”, segons explicaven en conferència de premsa el president de l'Aglomeració Jean-Paul Alduy, el vicepresident delegat al desenvolupament durable Dominique Schemla i el vicepresident de medi ambient i equipament durable, Jean-Paul Billès, acompanyats dels representants de tots els organismes que participen en aquesta setmana que se celebra arreu de l'estat francès.

Alduy ha destacat: “Enmig d'una actualitat angoixant, durant una setmana tractarem del que importa als ciutadans, el seu comportament quotidià”. L'exbatlle de Perpinyà vol que el territori de l'Aglomeració sigui “exemplar en matèria de desenvolupament durable” i assegura que aquesta voluntat és el motor de totes les accions de Perpinyà i els altres municipis “en matèria d'economia, transport, endegament del territori, gestió de l'aigua i de les deixalles”.

Schemla, per la seva banda, assenyalava que durant aquesta setmana es faran sobretot “accions pedagògiques adreçades a la mainada” i que, enguany, els municipis de Baixàs, Cànoes, Cabestany i Toluges han rebut la distinció del Label Ecovillages.

Billès feia notar que en el territori de l'Aglomeració, tot i haver augmentat la població, “s'ha reduït de dues mil tones el volum de les deixalles enviades a la incineradora, i això gràcies a la tria selectiva”.

Fernand Roig, de Sydetom 66, que gestiona la incineradora de Calce, situava la Catalunya del Nord “entre els departaments pioners a França, ja que es troba entre els tres primers pel que fa al desenvolupament de la tria selectiva”.

Per obrir la Setmana del Desenvolupament Durable tindrà lloc la Festa de la Tria Selectiva, el dissabte 2 d'abril, a la plaça de la República. Tot el programa d'aquesta setmana, arreu dels trenta-sis municipis, es pot trobar a www.fetedutri.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona