Societat

gastronomia

Art Restaurant de l'Espluga

El xef Carles Barneda, nascut a l'Espluga de Francolí, va cursar estudis a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils i va complementar la seva formació a l'Escola d'Hostalatge i Restauració de Barcelona. Posteriorment va passar per les cuines de l'Hostal del Senglar, Els Templiers (França), La Gran Tortue (França), Neichel, El Bulli, Can Bosch, Pastisseria Rovira i Hotel Ciutat de Tarragona entre d'altres. Fou triat Xef de l'any per la prestigiosa guia Gourmand l'any 2003 i fou finalista en el concurs Cuiner de l'any en representació de Tarragona i en el Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Amb aquesta brillant ruta professional, Carles Barneda va descobrir una antiga masia amb encant, reformada, situada als afores de l'Espluga de Francolí, a uns 100 metres del celler del poble, on antigament s'elaboraven vins, i no ho va dubtar gens. Juntament amb Jesús Grajero, que portaria la direcció del menjador, habilitarien la masia com a restaurant, donant-li un toc contemporani on la posada en escena es fusiona a la perfecció amb l'oferta gastronòmica que s'ofereix i que respon a una cuina de temporada, de producte i lògica. Així, a finals de l'any passat, naixia Art Restaurant. Actualment se li ha donat un toc contemporani en què la posada en escena es fusiona a la perfecció amb l'oferta gastronòmica que s'ofereix, en dos menús a 15 i 25 euros i un menú degustació a 36 euros. El celler del restaurant compta amb unes 90 referències i en té cura la sommelier Noelia García.

Entre les especialitats culinàries estan el remenat de favetes amb botifarra negra i pera, l'amanida de maduixes, vinagreta d'anxoves i aire de remolatxa, el foie al carbó sobre fulla de plàtan i confitura de violetes, el risotto de ceps i foie, el bacallà amb samfaina i allioli de roses, el civet de senglar i fruits vermells, les galtes de porc confitades amb calçots i toc de romesco, l'espatlla de xai a baixa temperatura (65º) i, a l'hora de les postres, el gintònic Art, la crep de menta, mango i xocolata calenta i el gelat de xocolata amb te sòlid i vinagre balsàmic. El vi de la casa és el Josep Foraster, collita. Després dels primers mesos de camí, Jesús Grajero i Carles Barneda estan satisfets d'aquesta nova experiència professional que s'ha sumat a la restauració de la comarca de la Conca de Barberà i que ben aviat serà tota una referència en les bones cuines del territori.

Adreça:
Camí clos s/n. 43440 L'Espluga de Francolí
Telèfon:
977 871 871
Horari:
De 13.00 a 16.00 i de 20.30 a 23.00 hores. Tanca diumenge, dilluns, dimarts i dimecres nits
Serveis:
American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per a fins 150 comensals
Correu electrònic:
artrestaurant@hotmail.es
Web:
www.artrestaurant.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cadaqués

Interposen 112 denúncies en un control a transportistes a la C-65

Cadaqués

Onze murals d’artistes urbans reivindiquen la cultura marítima

L’Ametlla de Mar

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya