L'IES de l'Ebre demana a Educació ser l'embrió del tercer institut de Tortosa

El centre hauria preferit l'abstenció de Cid a la comissió d'escolarització, i avui reprovarà la regidora

A més de reclamar l'obertura de la nova línia d'ESO al seu centre, el claustre de l'IES de l'Ebre també va defensar ahir que Educació creï, abans de la preinscripció del curs que ve, els equips directiu i docent del tercer institut de Tortosa. Segons el director, Àngel Aznar, la mesura permetria que, mentre durin les obres del nou institut al barri del Temple, els dos centres puguen funcionar autònomament, amb les direccions, els professors i els alumnes diferenciats. «Quan les obres al Temple estiguen a punt, el traspàs de professors i alumnes al tercer institut es podrà fer sense tensions ni conflictes de cap mena», va dir Aznar. A més, l'oferta d'ESO i batxillerat quedarà més equilibrada a Tortosa, ja que hi haurà l'IES Joaquim Bau al marge dret i l'IES del Temple al marge esquerre del riu. De fet, l'IES de l'Ebre tornarà a centrar-se en la formació professional, tot ampliant els cicles formatius.

D'altra banda, Aznar va anunciar que avui el consell escolar de l'IES de l'Ebre té previst reprovar «l'actitud de la regidora d'Ensenyament». En la comissió d'escolarització de la setmana passada, Rosa Cid va votar a favor de crear la nova línia d'ESO a l'IES Joaquim Bau, centre en què treballa, i l'IES de l'Ebre considera que el més adient és que la regidora s'hagués abstingut. A més, també haguessin preferit l'abstenció del director de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, que a la comissió representava els dos instituts públics, i no únicament el seu centre.

La reprovació, un «error»

En aquest sentit, la reprovació a la regidora no ha agradat al govern de Tortosa, que ahir ja va emetre un comunicat tot recordant que «correspon al Departament d'Educació prendre les decisions en aquest afer». De fet, el govern de CiU i ERC considera «un error» la reprovació, i atribueix aquesta decisió a un interès per «desviar» l'atenció d'on realment es troben «les responsabilitats de la situació que s'ha creat». A més, el comunicat hi afegeix que l'Ajuntament insta Educació a adoptar les mesures necessàries per «restaurar la pau social i posar fi a l'enfrontament entre dos centres públics». Un conflicte, segons el govern de Ferran Bel, que pot conduir a la creació de dos fronts al municipi, i a la devaluació de la imatge dels dos IES. «Cal, també, que es respecti, en la mesura del possible, la voluntat dels pares i mares dels alumnes», conclou el document que l'Ajuntament va difondre ahir a la tarda.

Però el consell escolar també reprovarà l'exregidor d'Ensenyament Sisco Lahosa, que és professor a l'IES Joaquim Bau. El motiu de la reprovació és un article d'opinió a la premsa, en què Lahosa ha defensat l'obertura de la nova línia al seu centre, amb arguments «classistes i elitistes», segons Aznar. «Aquí tenim un projecte educatiu de qualitat i tractem correctament tots els alumnes», va concloure. «La nostra intenció és defensar l'ensenyament públic, i no alimentar un conflicte entre els dos instituts», va aclarir Aznar. La direcció i el claustre, amb més de 140 professors, van reiterar ahir el seu suport unànime a la decisió «justa i conseqüent» d'autoritzar la nova línia de primer d'ESO al centre, i van fer pinya al voltant de Marian Rojas. A més, van recordar els acords signats el desembre del 2006, entre Educació i els dos instituts, que deixaven clar que la creació de línies d'ESO dependria de la previsió de grups i de la preinscripció, però que «en cap cas» la diferència de línies entre els dos centres seria superior a dos. Actualment, l'IES Joaquim Bau té cinc línies a primer d'ESO, mentre que l'IES de l'Ebre en té tres. Segons la direcció i els professors, una nova línia a l'IES Joaquim Bau vulneraria aquell acord i trencaria l'equilibri.A banda, l'equip directiu de l'IES de l'Ebre va assenyalar que l'altre institut va facilitar a Educació una previsió del nombre d'alumnes que no es correspon amb la realitat. «No es comprèn que de 128 alumnes de primer d'ESO no es prevegi cap repetidor, mentre que calculen 17 alumnes repetidors amb necessitats educatives específiques», va valorar Aznar. El director va remarcar que va ser a partir d'aquestes dades que Educació va adjudicar cinc línies a l'IES Joaquim Bau i tres a l'IES de l'Ebre, i que per això després de la preinscripció s'ha produït un excés de matrícula de 26 alumnes. «O hi ha un error administratiu, o ha estat una acció intencionada, ja que les dades de l'IES Joaquim Bau no s'ajusten a la realitat», va insistir Aznar.

Tr@dijoc a Gandesa

GUSTAU MORENO

Gandesa serà avui l'escenari de la cinquena edició del Tr@adijoc, una trobada dels IES Terra Alta, Julio Antonio de Móra d'Ebre i Flix. En aquest sentit, els alumnes de primer d'ESO s'introduiran al món de jocs populars i tradicionals com ara les curses d'ous, de sacs i de baldufes; les xapes; les trencades de tupins; la xarranca o les rutlles, però també del ball de bastons i la jota. Els diversos jocs i circuits es faran als llocs més representatius de Gandesa, per mantenir vius els costums i les tradicions dels pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES