Societat

TRIBUNALS

Corominas va disparar als lladres en deu segons

Ho afirmen els Mossos en reconstruir la temptativa d'assalt a casa dels Tous

El cap dels Mossos d'Esquadra encarregat de la investigació de la mort d'un suposat lladre que rondava la casa dels Tous, el desembre del 2006, va afirmar ahir que, després d'analitzar les càmeres que hi havia al perímetre de la finca, “no es pot saber” en quin moment Lluís Corominas va disparar als dos sospitosos que eren dins d'un vehicle, ni tampoc quin tret va matar un d'ells. No obstant això, el responsable policial va assegurar que el gendre dels Tous va disparar-los en un temps màxim de deu segons.

La policia va reconstruir, amb imatges i les tres trucades del vigilant als Mossos, el temps en què Corominas va agafar el tot terreny que havia aparcat davant de casa dels sogres fins que va anar a trobar el cotxe dels lladres, aparcat en un lateral. En aquesta seqüència completa van passar tres minuts. També es va detallar que quan tots dos cotxes estaven junts, en paral·lel i en sentit contrari, el vehicle dels suposats lladres es va moure una mica, i després el de Corominas, que ja va explicar al jurat que “se li'n va anar un pensament endavant” en no aturar-lo bé.

Canvi d'un jurat

Aquesta escena, a menys d'un metre de distància, va durar deu segons però no se sap el moment exacte ni l'ordre dels trets, va precisar el policia, a les preguntes del jurat, ja que ni les acusacions ni la defensa no es van atrevir a preguntar-ho per por d'una resposta perjudicial. Per les acusacions, que demanen 11 i 14 anys de presó, Corominas va anar a matar el lladre i no va tenir temps de cridar-los l'alto com va dir ell. Per la defensa, tot és confús i reforça la seva tesi que Corominas va actuar per por i sorprès que hi hagués persones dins el vehicle.

D'altra banda, el judici del cas Tous es recordarà com la vista amb jurat amb més incidències i interrupcions. Abans-d'ahir, un dels nou integrants del jurat va haver de ser substituït per un dels dos suplents perquè està de baixa laboral. Tot i aquest inusual canvi, el tribunal popular del cas Tous continua format per tres dones i sis homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes