Societat

Quatre dies amb toros, sardanes, castells i correfocs a Millars

La 28a edició de la Feria 2011 s'inaugura aquest dijous al vespre, amb més presència de manifestacions catalanes

Unes 30.000 persones passaran per la vila al llarg d'aquest cap de setmana

Els bars i bodegas de la Feria de Millars 2011 s'inauguraran aquest dijous al vespre a dos quarts d'onze de la nit. A Millars, els actes taurins –tot i que són la justificació principal de la manifestació– es limitaran a tres curses de toros als carrers, els abrivados, i una novillada el diumenge. La resta de la programació d'aquests quatre dies és una successió d'actes festius i musicals amb fortes connotacions catalanes: ballada de sardanes amb la cobla Mil·lenària, trobades castellera i gegantera (amb colles vingudes del Principat de Catalunya), i un final amb correfoc amb els diables del Riberal i els de l'Albera. Aquí com a Ceret, l'altra fira de la Catalunya del Nord, organitzadors i participants no veuen cap contradicció entre toros i catalanitat: “Tota la nostra programació és un casament entre la catalanitat i els toros, totes les nostres animacions són catalanes”, precisa Bernard Lopez, el president del comitè de festes de Millars. El diumenge a dos quarts d'onze, se celebrarà una missa en català musicada per la cobla Mil·lenària, en homenatge al cantant nord-català Jordi Barre, desaparegut aquest any, i que participava cada any a la Feria de Millars.

Conscients que el consum d'alcohol també forma part dels atractius d'aquests dies, els organitzadors han reforçat mesures per evitar-ne els excessos: prohibició estricta de la venda d'alcohol als menors, autobusos per tornar el públic cap a casa, i un espai de càmping gratuït per als que es vulguin quedar a descansar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes