Societat

Desactivada l'alerta per l'onada de calor però es manté la de risc d'incendis

Des que es va activar el Procicat divendres passat, els operatius no han reportat incidències remarcables

El vent del sud porta a mantenir activat l'Infocat

La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat aquest dilluns al vespre la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per l'onada de calor, ja que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís que indica el fi del risc per la calor. Des que es va activar l'alerta del pla el divendres passat, els operatius no han reportat incidències remarcables ni un nombre significatiu de casos atesos, segons informa Protecció Civil. D'altra banda, però, el govern català manté activada la fase d'alerta del pla Infocat, ja que el risc d'incendi forestal encara és alt. I és que Catalunya segueix patint els efectes del vent del sud, càlid i sec, de manera moderada i continuada.

La fase d'alerta del procediment especial del pla d'actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per onada de calor s'ha desactivat a les 19.33 hores, després que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi donat per finalitzada la situació d'onada de calor que ha afectat Catalunya des del passat divendres 19 d'agost.

En l'àmbit sanitari, Salut Pública ha desactivat la fase 2 del Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut (POCS), però el manté activat en fase 1 en època estival, des del passat 1 de juny. D'aquesta manera, el Pla d'actuació per prevenir els efectes de la calor sobre la salut continua actiu a Catalunya.

Des de Salut Pública, el SEM, la Creu Roja, els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i el CECAT no s'han reportat incidències remarcables relacionades amb els efectes de la calor sobre les persones.

Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), no hi ha hagut un nombre significatiu de casos d'atenció a persones relacionat directament amb l'onada de calor, i la majoria de trucades a Sanitat Respon han estat consultes.

Des de l'inici de l'onada de calor, la Creu Roja ha atès 1.200 trucades de ciutadans, tant de persones que demanaven consells o atenció, com les trucades que els operadors de Creu Roja han fet als ciutadans que figuren a la seva base de dades de persones especialment vulnerables, com per exemple gent gran que viu sola. D'aquestes 1.200 trucades, se n'han derivat 50 actuacions, bàsicament visites a domicili.

El vent del sud manté elevat el risc d'incendis

D'altra banda, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat. Segons la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, entre el dia 17 i el dia 23 d'agost, Catalunya té un alt risc d'incendi forestal, ja que hi ha vent del sud durador i moderat que incrementa el perill de foc, major com més lluny del litoral. La situació climatològica és d'altes temperatures i baixes humitats relatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona