Societat

Salut

Salut rep 8.000 firmes d'usuaris de Tarragona

Les signatures contra les retallades s'han recollit al Joan XXIII

Boi Ruiz sosté que no hi ha hagut desatencions

El sindicat CGT va entregar ahir als serveis territorials de Salut de la regió les 8.000 signatures que han recollit en contra de les retallades sanitàries durant els darrers dos mesos entre els pacients atesos a l'hospital Joan XXIII. Una vintena de treballadors sanitaris van passejar pels passadissos de la seu de Salut a Tarragona, un seguici fúnebre que simbolitza l'estat en què consideren que es troba el sector sanitari. El gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Josep Mercadé, es va reunir amb els membres del sindicat, que li van expressar les seves demandes. Ell els va respondre al·ludint a la necessitat de “col·laboració” per la seva part. Les mobilitzacions del sector a Tarragona van continuar a la tarda. La junta de personal de l'hospital Joan XXIII va convocar una concentració davant del Col·legi Oficial de Metges, on els directius de l'Institut Català de la Salut van informar sobre els ajustaments pressupostaris.

Sense impacte

El tancament de 77 llits i cinc sales d'operacions a l'hospital Verge de la Cinta, la reducció del nombre de centres d'atenció continuada en diversos municipis i la no-renovació d'un nombre indeterminat de metges, infermeres i administratius a tota la regió sanitària de l'Ebre no ha provocat cap cas de desatenció. Així ho va afirmar ahir el conseller de Salut, Boi Ruiz, a Tortosa després d'una reunió amb el Consell de Salut al territori. “La disminució del pressupost no ha impactat en l'atenció als usuaris”, va afirmar Ruiz, que fins i tot va parlar d'un increment del 15% dels tractaments de quimioteràpia i va lloar que s'hagués reduït en un 10% la prescripció de receptes. L'únic que va admetre va ser “un lleuger” increment de les llistes d'espera. El departament les xifra en 1.600 pacients, però els sindicats asseguren que la quantitat és superior.

LA XIFRA

58
centres d'atenció primària han perdut o perdran aviat el servei d'urgències. Dilluns en tancaran set més.

Manifestació a Deltebre i Sant Jaume

Les dades del conseller Boi Ruiz contrasten amb el malestar que es viu a les Terres de l'Ebre, on aquest mateix cap de setmana hi ha convocada una manifestació d'usuaris de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. A Deltebre, la rescissió de contractes de personal eventual ha deixat el CAP sense tres metges, dues infermeres i dos administratius. Això representa una ràtio de 1.900 pacients per metge. I a Sant Jaume s'ha suprimit el servei d'atenció continuada a les nits i els cap de setmana. Pel que fa a les urgències, el CAP Deltebre cobreix també tota l'àrea de Sant Jaume, els Muntells i Eucaliptus i des del setembre també les de l'Ampolla, Camarles i l'Aldea.

R.R.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva