Societat

L'Esperit Sant encara manté llits tancats

La direcció de l'hospital colomenc al·lega una reducció de l'activitat

L'hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet manté llits tancats tot i haver finalitzat el pla especial que la direcció posa en marxa cada any durant els mesos d'estiu i que provoca el tancament parcial de plantes i la reducció de l'activitat quirúrgica. Segons el comitè d'empresa, ahir estaven tancats el 40% dels llits, en total, 66 –6 més dels que hi havia dijous– i hi havia 15 pacients a urgències esperant ser pujats a planta. No obstant això, la situació era millor que dies enrere, quan, segons els metges, s'havien acumulat entre 20 i 22 pacients a urgències pendents de llit. Dijous al migdia –l'endemà del dia de festa–, hi havia usuaris als boxs que havien arribat a urgències dilluns i mostraven el descontentament. “El pitjor és que fa tres dies que sóc aquí, però no sé quants més em quedaré sense pujar a planta”, explicava un senyor afectat de bronquitis crònica.

Fa temps que els professionals sanitaris denuncien una situació que provoca el “col·lapse a urgències i una disminució en la qualitat de l'assistència del pacient”. “El pla d'estiu va acabar el 18 de setembre. Des de l'endemà i fins avui, la mitjana de llits tancats ha estat d'una trentena”, asseguraven dijous fonts del comitè d'empresa.

Menys activitat

La direcció de l'hospital justifica el tancament de llits per “una disminució de l'activitat”. Segons fonts de la gerència, el mes de setembre s'han reduït les urgències un 12,5% respecte del mes de setembre de l'any passat i, “conseqüentment, els ingressos que es deriven d'aquestes visites, que deixen d'ocupar llits”. Les mateixes fonts asseguren que “de manera excepcional” aquesta setmana, com que hi havia un dia festiu, s'ha tancat la quarta planta del centre –on hi ha la unitat de curta estada quirúrgica– i s'ha reorganitzat l'activitat quirúrgica de l'hospital.

El comitè d'empresa, que manté també un conflicte laboral amb la direcció –estan negociant el pla de viabilitat econòmica que afecta les seves condicions– es reunirà amb els grups municipals de l'Ajuntament colomenc la setmana vinent. La intenció dels metges és aconseguir el suport dels polítics davant la situació de retallades en el sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ