Lleida també perseguirà amb multes l'exercici de la prostitució al carrer

L'Ajuntament de Lleida reformarà l'ordenança de civisme de la ciutat, en vigor des de fa un any, per poder sancionar l'exercici de la prostitució al carrer, com ja fa l'Ajuntament de Barcelona.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres (PSC), ha reconegut que aquesta iniciativa obeeix a «queixes ciutadanes i de presidents d'associacions de veïns» que reclamen a l'Ajuntament lleidatà que actuï contra la proliferació de la prostitució al carrer. Segons Mestres, l'Ajuntament recollirà en l'ordenança la prohibició d'exercir la prostitució en la via pública i imposarà sancions econòmiques i administratives a qui en faci cas omís.

El Codi Penal prohibeix el proxenetisme i el tràfic de dones, però no sanciona com a tal l'exercici de la prostitució. Segons Mestres, la falta d'una legislació més clara sobre la matèria obliga els municipis a actuar: «Allà on tenim competències per fer-ho», que és la via pública, i amb les ordenances municipals com a única eina administrativa.

La proposta no està encara prou madura com per detallar la quantia ni la manera d'aplicar aquestes sancions. En principi, a Lleida es plantegen sancionar les prostitutes, tot i que no descarten també sancionar els clients que negociïn al carrer la contractació d'aquests serveis, com es fa a Barcelona. «El que sí que farem és acompanyar aquesta mesura d'un pla integral que no només sancioni sinó que faci moure de manera coordinada els serveis socials de la Paeria i les ONG que treballen amb aquestes dones per fer un seguiment de cada cas i promoure la inserció laboral» de les treballadores sexuals.

A Lleida, però, el fenomen de la prostitució al carrer és gairebé marginal. L'Ajuntament calcula que la practiquen una seixantena de persones i de manera molt localitzada en tres punts de la ciutat: la carretera de Saragossa, als afores, els entorns del cementiri i en algun punt del centre històric.

El model de Barcelona
Després d'haver-ho descartat, Lleida incorpora ara les mesures que va prendre Barcelona en la seva ordenança.
Els locals, regulats
Lleida ja havia regulat les condicions dels locals de prostitució. Ara, les pressions veïnals fan actuar també al carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes