Societat

L'Estat recorre contra la plantació de cànnabis de Rasquera

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona admet a tràmit la demanda de l'advocacia de l'Estat

La fiscalia reclama més documentació a l'Ajuntament de la Ribera d'Ebre

L'advocacia de l'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'acord de ple de l'Ajuntament de Rasquera del 29 de febrer, que inclou una plantació de cànnabis en una finca de 7 hectàrees del terme municipal. Un recurs que ha admès a tràmit el jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona, segons l'ACN. El ple va aprovar, amb els vots dels quatre regidors d'ERC, la creació de dues empreses municipals i el contracte amb l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, que durant els pròxims dos anys aportarà 1,3 milions d'euros a l'administració local.

Paral·lelament la fiscalia de Tarragona ha demanat més informació a l'Ajuntament per incoar l'expedient informatiu. Fa un parell de dies, el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, ha tornat a reclamar la documentació que fa més de deu dies va requerir a l'Ajuntament. “Els demanem si han tramitat l'autorització de l'organisme competent, és a dir, l'Agència Espanyola del Medicament, així com més documentació sobre el contracte firmat amb l'associació”, ha explicat Jou. La resolució de la fiscalia estarà d'aquí a unes setmanes i, segons el fiscal en cap, és un procediment paral·lel al contenciós.

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, que durant els dos darrers dies ha mantingut reunions amb juristes i representants de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, no ha volgut fer declaracions. El pla anticrisi del govern local de Rasquera va rebre el suport d'un 57% dels veïns que van participar dimarts en la consulta popular, però l'alcalde s'havia fixat l'objectiu d'aconseguir el 75% dels vots.

CiU no es creu que Pellisa dimitirà

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Rasquera, Bernard Farnós (CiU), posa en dubte que l'alcalde presente la dimissió després de no haver aconseguit el suport del 75% dels veïns en la consulta popular. Segons Farnós, l'alcalde “mareja la perdiu” per evitar debatre la retirada del pla anticrisi i l'acord amb l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum.

D'altra banda, el grup municipal de CiU va presentar ahir a l'Ajuntament al·legacions contra el pla anticrisi i la creació de dues empreses municipals: Rasquera Gestió Econòmica i Rasquerana de Recerca i Interpretació del Cànnabis. CiU qüestiona que un ajuntament petit incremente l'estructura en dues empreses que tenen uns estatuts molt similars, i a més ha detectat irregularitats administratives en el procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

No consideren delicte d’odi les piulades contra la família de Canet

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona
MEDI AMBIENT

Alumnes d’un institut de Cambrils creen un biòtop per incrementar la biodiversitat marina del Cavet

Cambrils

Tornen les cues per les obres a la C-65

quart
SOCIETAT

Tarragona adjudicarà el contracte de la brossa a Urbaser un cop exclosa l’empresa guanyadora

Tarragona