Societat

Els nens evacuats per l'incendi “dibuixen els bombers amb somriures”

Monitors voluntaris han animat els infants traslladats al pavelló de Figueres a plasmar en dibuixos els seus records del foc

El grup de 120 nens alemanys evacuats d'un càmping d'Albanyà assegura acabaran de passar les vacances a Sant Pere Pescador

Unes 250 persones desallotjades a causa de l'incendi de l'Alt Empordà han passat la nit al pavelló de Figueres. Molts eren famílies amb nens o també joves que passaven uns dies de vacances per la comarca. Entre els joves hi havia un grup de 120 alemanys que s'estaven a un càmping d'Albanyà. Després de passar una nit desallotjats, continuaran les seves vacances però des d'un altre càmping, a Sant Pere Pescador. Monitors voluntaris s'han encarregat de preparar activitats.

Entre aquestes, han animat els infants a plasmar en dibuixos els seus records de l'incendi, unes il·lustracions que han acabat decorant una de les parets del pavelló.

“Els hem plantejat que dibuixin el seu record i és curiós que tots dibuixin els bombers amb somriure”, ha explicat un voluntari, Néstor Sanchiz.

Arbres somrient perquè els bombers aconseguien apagar les flames abans de calcinar-lo, càmping amb flames de fons i avions creuant el cel descarregant flames són altres dels dibuixos que han fet.

El monitor del grup de nens alemanya ha explicat que en cap moment van tenir por ni hi va haver situacions de pànic. “Estàvem rodejats de fum però ni vam veure el foc”, ha explicat el monitor.

Després d'una nit a Figueres, han decidit continuar la seva estada a Catalunya, però serà en un altre càmping, a Sant Pere Pescador. “Lluny del foc”, detallava el monitor. La previsió més optimista és que tothom estigui reallotjat a la nit i que no hi hagi d'haver cap persona que passi la nit al pavelló. Tot i això, si cal, asseguren que seguiran al peu del canó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot