Escapades

La descoberta

Dalí, en la nocturnitat

FIGUERES El Teatre-Museu Dalí organitza la 22 ena edició del Dalí de Nit que permet veure l'obra de l'artista de deu a una de la matinada, fins el 31 d'agost. La visita es complementa amb l'entrada a l'exposició Dalí·Joies

La visita a Figueres es pot complementar amb una excursió a dues cases-museu on va viure el pintor. Una és la casa de l'artista a Portlligat (Cadaqués), on va treballar fins el 1982, quan Gala va morir. L'altra és a Púbol (la Pera) i fou el darrer taller de l'artista, que Dalí va convertir en un mausoleu a la seva musa.


El Teatre Muse Dalí de Figueres proposa una forma diferent de gaudir de les obres de l'artista empordanès. Aquest any es celebra la 22 ena edició del Dalí de Nit, que permet endinsar-se al món i l'obra del pintor quan el sol s'amaga. Aquesta visita es pot fer cada dia, fins al 31 d'agost, de les deu a la una de la matinada., encara que l'últim accés a les 00.30 hores. El Teatre-Museu Dalí, un edifici singular que va ser dissenyat pel mateix pintor surrealista, ofereix aquesta experiència des del 1992. Però a diferència d'edicions passades, en què els assistents van poder veure noves adquisicions, enguany no es presentarà una col·lecció especial. Tot i així, continuen la tradicional copa de cava en una de les terrasses interiors i la projecció d'audiovisuals protagonitzats per Salvador Dalí (sempre i quan el temps ho permeti).L'aforament està limitat a 500 persones. És per això que l'organització recomana comprar l'entrada anticipada a través de la web del museu. El tiquet, que val tretze euros, també inclou l'entrada a l'exposició Dalí·Joies. La mostra es fa en un edifici de dues plantes, amb una col·lecció de 27 dibuixos i dissenys, així com 39 joies d'or i pedres precioses que va fer Dalí entre el 1941 i 1970. L'any passat, 15.252 persones van visitar el Dalí de Nit, superant en un 15% l'edició del 2011. Aquest any els organitzadors esperen obtenir una xifra d'assistents similar o, fins i tot, lleugerament superior.

Glòria torrent

COM ARRIBAR-HI. El Museu Dalí es troba a la Plaça Gala-Salvador número 5 de Figueres, al centre de la ciutat, i molt a prop de la Rambla i l'ajuntament . Agafeu l'AP-7 i preneu la sortida 4 ((Figueres sud) o bé podeu arribar a la ciutat per l'N-II.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona