Societat

maresme

La PAH de Pineda atura el desnonament d'un llogater a qui han de tirar la casa

L'edifici està afectat per les obres d'urbanització al barri Carme i les màquines ja hi treballen des de fa quinze dies

L'home, amb invalidesa reconeguda, demana un pis amb lloguer social i denuncia pressions perquè marxi

Una cinquantena de membres de diferents Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han respòs aquest matí a la crida feta des de l'entitat amb seu a Pineda per aturar un desnonament al carrer Sant Jordi. Avui s'acabava el termini donat a Jesús Castiñeiras perquè abandonés una casa on viu de lloguer i que està afectada per les obres d'urbanització del barri del Carme impulsades des de l'Ajuntament per millorar la zona i construir-hi pisos. El llogater explica que fa dos anys i mig que viu a l'edifici i que ha pagat “religiosament el lloguer, així com les factures de l'aigua i la llum”. Jesús Castiñeiras assegura que va ser advertit fa pocs mesos per carta que la casa havia de ser enderrocada avui, malgrat que té un contracte signat fins al 2017 i que va adreçar-se a Benestar Social per trobar un habitatge que pogués pagar. “Tinc una invalidesa reconeguda, cobro una misèria cada mes i no em donen cap solució”, es lamenta. El llogater, a més, denuncia que des que han entrat les màquines a la zona per començar a treballar ha rebut pressions perquè abandonés la casa. “M'han deixat una rasa a tocar de la porta, amb un camí de fang i ple de pedres per fer-me més difícil entrar i fins i tot em van deixar la canonada de la claveguera a l'aire lliure i trencada”, assegura. L'home admet que ha rebut “molt bones paraules de l'Ajuntament, però res més, ni cap ajuda ni econòmica ni amb productes de primera necessitat”.

Des de la PAH de Pineda, la seva portaveu, Lídia Moreno, defensa la necessitat que es trobi una solució urgent perquè el llogater “tingui un sostre que pugui pagar”. Moreno retreu al consistori que no actuï davant una situació “que es repeteix i no es resol amb paraules” i recorda que l'Ajuntament va votar amb el suport majoritari dels grups municipals una moció per sancionar els bancs que tenen pisos buits. La regidora de Benestar Social, Carme Aragonès (PSC), s'ha entrevistat amb la gent de la PAH i els ha convocat a una reunió a l'Ajuntament a mig matí “per intentar trobar una solució”. Els membres de la plataforma afirmen que aniran a la reunió sempre i quan se'ls faci arribar un document signat conforme s'ajorna el desnonament de Jesús Castiñeiras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia