Societat

Astrid 21 i el cor Geriona fan avui el pregó que obre les Fires

Hi ha programats més de 200 actes al llarg dels deu dies que durarà la festa major de Girona, que aquest any reforça les activitats al carrer i als barris

Avui a la tarda, les atraccions a un euro

Les Fires de Sant Narcís comencen avui. Deu dies en què es conjuguen actes populars, espectacles, atraccions, barraques i altres activitats. Fins al 2 de novembre s'han programat més de dos-cents actes a tota la ciutat amb l'objectiu de fer-les més participatives i extensives a tots els barris. El pregó inaugural d'Astrid 21 i el cor Geriona aportarà música i espectacle avui a les vuit del vespre. El retrò de coets i l'anella de foc indicaran que les Fires han començat.

Fira solidària

Totes les atraccions instal·lades a la Devesa costaran un euro aquesta tarda, a partir de les quatre. Aquest any s'han incorporat deu noves atraccions seguint criteris de sostenibilitat, modernitat, novetat i estètica per a la selecció. Aquestes ocuparan els espais que han deixat alguns firaires i les ha puntuat un jurat, en lloc de triar-se per subhasta com s'ha fet altres anys.

Una mica de tot

L'Auditori de Girona és el marc, aquest cap de setmana, de l'obra de teatre Bits de Tricicle; el Teatre Municipal, el d'El vestit, del dramaturg Peter Brook, i la sala La Planeta, de Bluf, guanyadora del premi Quim Masó. També es podrà veure, des de les vuit de la tarda fins a les onze d'aquesta nit, un mapping de Domènec Fita a la façana de la catedral. Des de la plaça del Vi fins a la plaça Sant Domènec passaran els Diables de l'Onyar en el correfoc de demà, dissabte. Pel que fa a la programació musical, la Copa concentrarà els concerts de Chambao i Calvari, avui, i Reincidentes, Germà Negre i Exèrcit d'Alliberament Musical dissabte, i també tocaran Joan Colomo i Xevi SF, a les nou del vespre, a la plaça de Sant Feliu. A la Copa també s'ha reservat un espai per als més petits, la Copeta, en què actuarà el grup de reggae The Penguins, demà al migdia.

Les barraques

El temps serà un element clau per a l'assistència a les barraques, que comencen avui, però també la programació musical. “Si hi ha bona música, ve més gent”, comenta Miguel García, del Club Esportiu Santa Eugènia de Ter, on l'any passat van vendre uns 3.000 entrepans i van servir unes set mil persones. Des de l'Associació Cultural l'Ariet creuen que “aquest espai també ha de ser per a les famílies”. En aquest sentit, aquest any algunes barraques pararan taules fins a les sis de la tarda per servir dinars. A l'Ariet també creuen que “hi pot haver un altre model més participatiu de Fires”, de la mateixa manera que cada barraca s'organitza de manera comunitària perquè pugui funcionar bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona