Societat

FREDERIC GÓMEZ

PRESIDENT DEL BANC DELS ALIMENTS

“El Gran Recapte és de la societat civil; el banc fa de catalitzador”

Membre fundador del Banc dels Aliments (any 1988), es va fer càrrec de la presidència el juny del 2012.

A les comarques gironines aquest any tampoc no hi ha hagut problemes per arribar a la xifra de prop de 4.000 voluntaris que s'havien proposat.
És veritat! I demostra, un cop més, que la societat gironina és solidària.
I és notable l'increment del nombre de voluntaris amb els anys.
Moltíssim. L'augment del nombre de voluntaris és proporcional a l'increment de la quantitat de menjar que es recull. És lògic: com més voluntaris, més superfícies comercials es poden cobrir i, per tant, més menjar es pot recollir. Tot i que ara ja no podem parlar únicament de comerços perquè cada cop hi ha més col·laboracions d'associacions, empreses i institucions.
Com valora els resultats que s'obtenen en el Gran Recapte?
Molt satisfactòriament. L'any passat la campanya que es va fer a les comarques gironines va ser, en relació amb el nombre d'habitants, la campanya en què més tones de menjar es van recollir de tot l'Estat espanyol.
I a què atribueix aquesta resposta?
Els primers anys la gent preguntava de què anava això del Gran Recapte. Però ara ningú ja no pregunta res perquè ja està molt arrelat. Crec que el Gran Recapte és de la societat civil i que el Banc dels Aliments fa únicament el paper de catalitzador.
Què representa aquesta campanya per al Banc dels Aliments?
Quan es du a terme la campanya, hi ha la sensació que es neda en l'abundància. Però res més lluny de la realitat! En aquests moments estem repartint 50 quilos de menjar per persona i any. I això representa 200 grams de menjar al dia per persona. Atès que les ajudes de la UE continuen disminuint, haurem de continuar fent campanyes.
I fins quan?
El meu desig és que el Banc dels Aliments fes fallida per falta de beneficiaris. Però ara per ara, i mentre la crisi segueixi pressionant, el banc continuarà funcionant. I no veig un horitzó proper de tancament de portes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia