Societat

Salou s'hi posa fort

La policia local imposa cinc multes a joves del Saloufest per conducta incívica

Reclamen a l'organització que posi més personal de control

Els promotors diuen que és “un desordre puntual”

Dimarts que ve arribarà a Salou un segon grup de 4.300 joves

Poc esport han practicat en els tres darrers dies els 4.600 joves britànics que prenen part en una nova edició de la polèmica estada universitària Saloufest. Des de diumenge a la nit, la policia de Salou ha imposat cinc denúncies “greus”, de 300 euros cadascuna, a participants d'aquesta estada, per incompliment de l'ordenança cívica. Unes sancions que s'afegeixen als incidents que van provocar dilluns a l'estadi municipal del CF Reus Deportiu, amb comportaments allunyats de la pràctica esportiva –bevent alcohol sobre la gespa en lloc de practicar esport i passejant-se despullats per les instal·lacions.

Davant d'això, ahir l'organització del Saloufest va voler treure ferro i va qualificar els fets de “puntuals”: “No acceptem de cap manera que els estudiants es comportin d'aquesta manera, però creiem que és un desordre puntual”, va explicar Doreen Straatman, responsable de Sol Active Tours, l'operadora turística catalana que organitza aquesta cita universitària a la Costa Daurada juntament amb la britànica I Love Tour...

L'Ajuntament de Salou, però, no ho veu tan clar. Des de la primera edició, l'any 2011, l'estada dels joves a Salou no ha estat exempta de polèmica i han estat diversos els incidents que han provocat a Salou i a altres municipis de l'entorn. Ahir mateix, el consistori va confirmar a aquest diari que han requerit als promotors del Saloufest que incrementin la vigilància: “És una activitat privada i és l'agent privat qui ha de vigilar els seus clients i ha d'actuar en cas de necessitat”, van apuntar fonts del consistori. Les cinc denúncies que han imposat als joves en els darrers tres dies són per comportaments que vulneren l'ordenança pública, com ara orinar i beure alcohol al carrer i excés de soroll, la majoria de les quals es van produir ja diumenge, la primera nit que els joves britànics passaven a Salou.

Les mateixes fonts van indicar que fins ara no s'han registrat conflictes ni baralles greus, com sí que havien tingut lloc en edicions anteriors, i que en general els joves només surten a divertir-se, en molts casos disfressats.

Cinc entre 4.600

Straatman considera que la quantitat de personal és l'adequada per a acompanyar aquests grups de joves; la plantilla global de l'staff se situa en aproximadament 180 empleats. I ahir mateix els van “donar ordres clares” per tal que no es tornin a repetir els incidents. Però el nombre de sancions, segons ella, és molt baix si es té en compte el volum de participants: “Cinc multes sobre 4.600 joves no ens sembla una quantitat gran; no justifiquem de cap manera les multes als nostres clients ni a ningú, però qualsevol cap de setmana que hi hagi 4.600 joves pot haver-hi alguna incidència; està dins de la normalitat”, segons la responsable de Sol Active Tours. Després dels incidents de dilluns a l'estadi de Reus, els joves van tornar ahir a les mateixes instal·lacions esportives, tot i que no al mateix camp de gespa –al qual l'alcalde de Reus ahir els va prohibir l'entrada–, sinó als dos adjacents, els quals els promotors també tenien contractats. La responsable del Saloufest va apuntar que la mateixa organització es va encarregar de la neteja del camp de futbol que els joves van deixar ple de brutícia.

Aquesta primera tongada de 4.600 joves acabaran la seva estada a Salou dijous. Però dimarts que ve n'arribarà un segon grup de 4.300; i del 14 al 18 d'abril hi haurà una tercera remesa, de 600 joves. Els estudiants ocupen vuit hotels de Salou: “Són hotels que si no fos pel Saloufest segurament estarien tancats aquesta temporada baixa”, segons Straatman, que va destacar “l'impuls econòmic” que suposa aquesta cita turística per a la Costa Daurada: “Per als hotels i el comerç de la zona”, va dir.

El paquet turístic, que inclou el desplaçament en autocar, l'allotjament en hotel de tres estrelles i mitja pensió durant quatre dies de l'estada, és de 380 euros.

No acceptem que es comportin d'aquesta manera, però creiem que és un desordre puntual
Doreen Straatman
Responsable de Sol Active Tours
Qualsevol cap de setmana que hi hagi un grup de 4.600 joves pot haver-hi incidents; entra dins la normalitat

Alarma a la Barceloneta

L'arribada de la Setmana Santa ha posat en estat d'alarma els veïns de la Barceloneta. Membres de la plataforma La Barceloneta Diu Prou! han explicat que aquest cap de setmana han tornat a repetir-se imatges d'incivisme i que alguns blocs de pisos han hagut d'aguantar sorolls i incidències diverses. Vist el succeït el cap de setmana, els veïns es van dirigir a l'Ajuntament, que els va citar per a una
reunió ahir a la tarda.

Els veïns del barri mariner van iniciar un seguit de protestes a mitjans del mes d'agost quan la situació generada pel turisme massiu era ja insuportable. Des de llavors, Ajuntament i veïns han mantingut diversos contactes, el consistori ha pres mesures i la situació havia millorat, tot i no haver arribat al punt que reclama el veïnat.

La plataforma considera que aquesta Setmana Santa –que, de fet, encara no ha arribat al punt àlgid– marcarà com pot ser la temporada d'estiu a la Barceloneta, un barri molt desitjat pels turistes estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Troben un home mort al riu Segre a l’alçada del Parc de la Mitjana de Lleida

Lleida
infraestructures

El port demana canvis en les maniobres dels trens pel soroll que fan al Serrallo

Tarragona
EDUCACIÓ

Una seixantena de docents participen en la primera jornada de l’eduCAC

GIRONA
societat

Fins a un 15% de les normes aprovades a Barcelona des de mitjan segle XX estan “obsoletes”

Barcelona
successos

L’incendi de Tortosa, estabilitzat

Tortosa
societat

El Suprem rebutja convertir milers d’interins de llarga durada en fixes

barcelona
ciutat del vaticà

El papa es disculpa després de demanar vetar els homosexuals en els seminaris

barcelona
habitatge

Nous ajuts per a la construcció de pisos de lloguer social

barcelona

El nombre de vols sorollosos sobre la platja s’ha doblat el maig

Castelldefels