Societat

alt urgell

Absolen l'exalcaldessa de les Valls d'Aguilar per la modificació del cens

L'Audiència de Lleida ha absolt l'exalcaldessa de les Valls d'Aguilar (Alt Urgell) i la secretària accidental del consistori d'haver manipulat el cens electoral. Se les acusava d'haver donat de baixa del padró 22 persones d'origen alemany i austríac que vivien a dues cases comunals del municipi.

L'exalcaldessa Maria Dolors Vidal (PSC) i la secretària municipal, Mónica Sainz, estaven acusades d'un delicte de prevaricació, un altre de falsedat per imprudència greu i un delicte electoral, pels quals l'acusació demanava cinc anys de presó.

La sentència culpa l'Instituto Nacional de Estadística “d'un clamorós i flagrant error” perquè en una comunicació li anunciava la baixa dels 22 veïns al padró. Temps després el mateix organisme estatal rectificava i reconeixia l'error. Els veïns, però, van creure que l'acció de l'alcaldessa era un intent d'alterar el padró a favor dels seus interessos electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.