Societat

Els treballadors de Lledoners aixequen el bloqueig dels accessos a la presó

Els treballadors del centre penitenciari arriben a un acord amb la direcció i permeten

el canvi de torn

Protestaven per la retallada del 15% del salari i de l'horari laboral

Els treballadors del Centre Penitenciari de Lledoners, que aquest dilluns al matí han bloquejat l'accés a la presó, han decidit en assemblea aixecar la protesta. El delegat de CATAC a Lledoners ha explicat que, finalment, s'ha arribat a un acord amb la direcció del centre i a hores d'ara s'està fent el canvi de torn que s'hauria d'haver realitzat a quarts de vuit del matí.

Els manifestants han començat la protesta pocs minuts després de les set i han evitat l'accés motoritzat al centre i el canvi del primer torn. A més, amb la protesta, els treballadors també han evitat que s'hagin pogut realitzar els trasllats judicials dels interns previstos per aquest matí i només podien sortir les emergències mèdiques.

Els treballadors protestaven per la retallada del 15% del salari i de l'horari laboral, que suposa una disminució d'uns 250-300 euros mensuals i d'una hora i mitja diària. En aquest sentit, alerten que això pot tenir conseqüències “molt greus” per al sistema penitenciari català i per al procés de rehabilitació dels presos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.