Societat

Gastronomia

La Cuina del Vent promou la cirera en la gastronomia

Els cuiners van oferir ahir una mostra de tastets de delicadeses amb la fruita de Llers i Terrades

Aperitius frescos i liquats de cirera, salses de peix amb cirera, romescos de cirera, o un foie gras mi-cuit amb cirera. Aquestes són algunes de les delicadeses que es poden elaborar a partir de les produccions de cirera de l'Alt Empordà i que els xefs de la Cuina del Vent van promocionar ahir a Terrades. Al santuari de la Salut, a mig camí entre Llers i Terrades, on es concentra aquesta producció, el col·lectiu de restauradors de l'Empordà va oferir uns tastets que desmenteixen la percepció més habitual, segons la qual l'àmbit de la cirera a la cuina es limitaria a les postres. “Es poden fer moltes coses amb cireres, des d'un pollastre farcit fins a uns escamarlans”, explicava ahir Salvador Jordà, president de la Cuina de la Vent. Segons el restaurador, l'objectiu de la implicació de la Cuina del Vent amb els productors de Llers i Terrades és aconseguir per a la cirera la marca de qualitat Producte de l'Empordà, com a primer pas per apuntar després a la Denominació d'Origen Empordà. En l'acte d'ahir també hi van participar, com a convidats i partícips d'un agermanament, representants de les Toques Blanques, un col·lectiu de restauradors del Rosselló que d'ençà uns 20 anys desenvolupa una actuació similar amb la cirera de Ceret.

LA FRASE

Volem aconseguir la marca Producte de l'Empordà per a la cirera de Llers i Terrades
Salvador Jordà
president de la cuina del vent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.