Educació

Educació suprimeix d'un cop huit Cefires

Els sindicats denuncien aquest nou atac a la qualitat del sistema educatiu

La Federació de Treballadors de l'Ensenyament dela UGT ha estat la primera en denunciar en la Mesa Tècnica reunida aquest matí en la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat Valenciana, la supressió dels centres específics de formació i recursos del professorat (Cefire) que proposa la nova ordre que regularà el Decret sobre aquestes unitats de formació.

A l'escrit passat per aquesta Mesa Tècnica, s'anuncia el desmantellament dels Cefires d'Alcoi, Benidorm, Elx, Gandia, Godella, Ontinyent, Sagunt i Alzira. Una supressió que els sindicats que incideixen en aquest sector asseguren, que “respon a un nou atac i retall dels serveis educatius disponibles per a la millora i perfeccionament dels docents i que únicament té raons econòmiques, allunyades de les que haurien de prevaldre en aquests casos: les raons pedagògiques i de qualitat de l'ensenyament”.

D'aquesta manera, la infraestructura formadora del professorat tan sols disposarà de dos Cefires a la demarcació de Castelló ( Vinarós i Castelló de la Plana), tres a la de València (València, Torrent i Xàtiva) i altres tres a la d'Alacanat ( Alacant, Elda i Oriola) sense comptar el Cefire específic de Xest. Amb aquests vimets tan minsos, els sindicats opinen que resultarà ben difícil una formació de qualitat del professorat valencià, un col·lectiu que disposa de més de 52.000 docents en el sector públic i altres 16.000 en el privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.